Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Mladý pes v spolupráci s Goetheho inštitútom Bratislava prinášajú druhý ročník Bratislava Game Jam, podujatia, na ktorom sa stretnú výtvarní umelci, programátori, herní dizajnéri, scenáristi a všetci, ktorí sa zaujímajú o tvorbu hier s jasným cieľom – za 48 hodín vytvoriť funkčnú videohru na tému, ktorú sa dozvedia až na mieste. Na záver vyberie porota víťaza hlavnej ceny Bratislava Game Jam a hru, ktorá ponúka najlepší estetický zážitok.

Bratislava Game Jam vznikol v roku 2015 a má za cieľ podporiť tvorbu netradičných, edukačných a umeleckých videohier. Časové a tematické obmedzenie núti účastníkov k maximálnej sústredenosti, rýchlym rozhodnutiam a skúšaniu netradičných postupov. Priestor, v ktorom sa všade naokolo nachádzajú ľudia so spoločný záujmom o videohry ale rôznymi zručnosťami prispieva k výmene skúseností a budovaniu komunity. Porota, zložená z profesionálov z rôznych odvetví, zaručí spätnú väzbu pre zúčastnených tvorcov hier po nielen technickej stránke.

foto-radovan-dranga-_-prezentovanie-hry-true-peak-_web2016_8_nowat

Všetci účastníci dostanú darčekové predmety BGJ 2016 a na mieste budú môcť využiť poradenstvo v oblasti digitálneho práva od Zuzana Motúzová | your lawyer, pomoc s audio produkciou od Grand Beats, kredit na taxi od Liftago a skúsiť rannú jogu. Víťazov čaká pobyt v Luft coworking, hosting od Websupportu, vzdelávacie kupóny od IT Learning, počítačové príslušenstvo, lístky na Fest Anča a belehradský Resonate, lístky na BGJ 2017.

Členmi poroty sú

  • Lara Noujaim (LB), spoluzakladateľka a riaditeľka marketingu a publicistiky v libanonskom hernom štúdiu GameCooks a jedna z popredných žien herného priemyslu v arabskej časti sveta,
  • Lucia Šicková (SK), spoluzakladateľka slovenského herného štúdia Pixel Federation, kde riadi interné vzdelávanie a iniciatívu Edufactory, ktorej hlavným cieľom je podpora inovatívnych vzdelávacých projektov, edukatívnych hier a tvorba vlastných vzdelávacích konceptov,
  • Michal Hvorecký (SK), jeden z najprekladanejších slovenských autorov, ktorý píše poviedky, romány a blogy, prekladá z nemeckého jazyka a je sympatizant digitálnych trendov,
  • Matthias Guntrum (DE) z nemeckého nezávislého herného štúdia Gently Mad, ktorého hra In Between vyhrala prestížne ocenenie German Video Games Award 2015,
  • Kristian Lukić (RS / SK), kurátor, teoretik a umelec, ktorý študoval teóriu umenia a médií v Belehrade, vyvíjal vlastné hry a herné mody, organizoval výstavu Play Cultures, ktorá sa zameriavala na fenomén hier a politiky.

foto-radovan-dranga_web2016_8_nowat

Podujatia pre verejnosť počas Bratislava Game Jam

Súčasťou Bratislava Game Jam sú aj sprievodné podujatia, ktoré budú dostupné verejnosti. Tie sa budú taktiež konať v Goetheho inštitúte v Bratislave.

štvrtok 17.11. o 18:00 – Prezentácia Lary Noujaim o revolúcií nezávislých herných štúdií v Libanone
Lara Noujaim je jednou z popredných žien herného priemyslu v arabskej časti sveta. Je spoluzakladateľkou a PR  manažérkou GameCooks – kolektívu umelcov, dizajnérov a vývojárov, sídliacich v Libanone a tvoriacich hry pre medzinárodné publikum, ako Escape from Paradise či Kubama.

sobota 19.11. o 10:00 – 13:30 – Prezentácia výsledkov game jamu, možnosť zahrať sa hry, vyhlásenie víťazov

10:00 – 11:30 prezentácie pred porotou

11:30 – 13:00 voľné hranie

13:00 – 13:30 vyhlásenie víťazov, záver

Značky: