Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Školský rok má za sebou prvú štvrtinu a tak sme sa pozreli na to, ako študenti pracujú  s financiami. Z prieskumu ČSOB vyplynulo, že o pôžičky najčastejšie prejavujú záujem študenti humanitných vied, naopak najmenej študenti práva.

Štúdium nie je lacná záležitosť najmä, ak študent pochádza zo vzdialenejšieho mesta, ako je miesto jeho štúdia. Úverové produkty od banky sú spôsob, ako si môže náklady spojené so štúdiom dofinancovať. Pozreli sme na to, študenti akých odvetví prejavujú o ne záujem. Z prieskumu vyplynulo, že o pôžičky sa najčastejšie zaujímajú  študenti humanitných vied (30%), po nich nasledujú študenti inžinierskych vied (27%), následne študenti ekonómie (18%), prírodných vied (13%), medicíny (9%) a práva (3%).

CSOBGraf1_nowat

Zdroj: ČSOB

 

Priemerný vek študenta, ktorý požiada o úverový produkt v banke, je podľa štatistík ČSOB 21,5 roka.

Rozdiel medzi mužmi a ženami nie je takmer žiadny. O niečo častejšie však prejavia záujem o pôžičku ženy.

Graf: ČSOB

Graf: ČSOB

Možno zároveň skonštatovať, že o úverový produkt prejavujú záujem najčastejšie študenti v prvých troch rokoch vysokoškolského štúdia. Tento podiel tvorí 71 percent.

 

Zdroj: ČSOB

Zdroj: ČSOB

Ako si môžu študenti požičať

Študent si môže vybrať medzi kreditnou kartou alebo povoleným prečerpaním, pričom výška úverového limitu, teda sumy, ktorú môžu čerpať, je 300 eur.

Kreditná karta pre študentov

 ČSOB ponúka študentom od novembra študentskú kreditnú kartu, ktorú môžu používať študenti vo veku od 18 do 28 rokov. Žiadateľ o kreditnú kartu musí predložiť potvrdenie o riadnom dennom vysokoškolskom štúdiuindex, prípadne identifikačnú kartu vydanú vysokou školou, ak škola index nevydáva. Bezúročné obdobie kreditnej karty v ČSOB je až 55 dní. Nie je podmienkou, aby mal študent ku kreditnej karte vedený účet.

Prečo by mal študent vlastniť a používať práve ČSOB kreditnú kartu

1, Študenti radi a veľa  cestujú

Kreditná karta je dôležitým platobným nástrojom pri  rezerváciách ubytovania, leteniek, prenájme automobilov  či iných služieb spojených s cestovaním. A najmä je poistkou pre nepredvídateľné situácie. Vždy je dobré mať na cestách pri sebe 2 karty.

2, Jednoduchý a rýchly  proces získania úverového produktu

K študentskej kreditnej karte nie je potrebný ručiteľ ani spoludlžník, nie je potrebný ani pravidelný príjem, stačí sa len preukázať dokladom denného vysokoškolského štúdia.

3, Úver za cenu, ktorú si reguluje sám študent

Poplatok za kartu neplatí a za čerpanie úverového limitu platí úroky len vtedy, ak nevyužije bezúročné obdobie.

Ak uhradí v deň splátky všetko, znamená to, že používa peniaze banky a nič ho  to nestojí.  Na úrokoch vie ušetriť až 8,94 € = úrok z čerpanej sumy 300 € za 55 dní .

Súťaž pre držiteľov študentskej kreditnej karty

Stačí, ak študent do konca roka požiada banku o vydanie ČSOB kreditnej karty a urobí aspoň jednu bezhotovostnú  transakciu, alebo sa stane najaktívnejším používateľom kreditnej karty a urobí do konca roka kartou najviac transakcií. Študenti môžu vyhrať tablet SAMSUNG Galaxy Tab3 alebo peňažnú výhru.

Značky: