Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V priestoroch Divadla Astorka Korzo ´90 sa v utorok podvečer stretli predstavitelia O2 Športovej akadémie Mateja Tótha, štátni predstavitelia aj zástupcovia škôl a samospráv. Na programe bolo slávnostné odovzdávanie grantov základným školám za aktuálny školský rok, i za ten predchádzajúci. 

Večerom sprevádzal, hostí zabavil i vyspovedal obľúbený herec Štefan Skrúcaný. Podujatia sa zúčastnili predstavitelia O2 Športovej akadémie Mateja Tótha – olympijský víťaz Matej Tóth, ktorý je jej zakladateľom, riaditeľka Mária Bedleková a jej ďalší členovia, takisto generálny riaditeľ spoločnosti O2 Slovensko Igor Tóth, ktorý spoločne s Matejom odovzdal plakety zástupcom škôl. Ďalej boli prítomní významní štátni predstavitelia – predseda NR SR Boris Kollár, splnomocnenec vlády SR pre mládež a šport Karol Kučera, štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivan Husár, poslankyňa NR SR a pedagogička Mária Šofranko.

„Najväčším pozitívom po náročnom období pandémie je, že deti nestratili záujem o pohyb. Záujem o akadémiu dokonca prevyšoval naše možnosti. Oceňujem tiež projekty, na ktorých sa nám darí spolupracovať so štátom,“ povedal olympijský víťaz.

„Veľmi ma teší, že práca celého tímu akadémie a spoločnosti O2 Slovensko inšpiruje štát pri zavádzaní tretej hodiny telesnej výchovy. Táto prepracovaná metodológia prináša výsledky a okrem toho deti aj baví,“ prezrádza svoje dojmy z efektívneho prepojenia športu, školstva, vzdelávania a samotnej spoločnosti O2 Slovensko jej generálny riaditeľ Igor Tóth.

„O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha navštevuje moja dcéra a mňa samotného projekt veľmi oslovil. Akadémiu, pomáhajúcu zvyšovať športovú aktivitu detí, považujem za veľmi prínosnú, najmä v tomto období, keď sa pohyb medzi mladšou generáciou nahrádza sedením nad telefónmi,“ vyjadril sa predseda NR SR Boris Kollár.

Zástupcovia víťazných škôl si postupne prichádzali na pódium prevziať granty. Po nich boli ocenení primátori a starostovia, ktorí si za svoje úsilie a snahu zabezpečiť pre deti vo svojej samospráve viac pohybu, vyslúžili pamätnú plaketu.

O2  Športová akadémia Mateja Tótha odmenila tiež prácu niekoľkých trénerov, ktorí sa angažovali nad rámec povinností a boli pre svoju školu a deti obrovským prínosom.

Prítomní mali tiež možnosť dozvedieť sa viac o úspešných projektoch O2 Športovej akadémie Mateja Tótha. Boli nimi projekty Moduly pre 2. až 4. ročník základných škôl, 3. hodina telesnej výchovy, digitalizácia školstva a relácia Pravda o klíme.

Po oficiálnom programe hostí príjemne osviežilo a zabavilo divadelné predstavenie Na koho to slovo padne v podaní skvelých hercov Mariána Miezgu, Vladimíra Kobielskeho, Lukáša Latináka, Róberta Jakaba a Juraja Kemku. Hostia sa rozišli v dobrej nálade, plní motivácie a nových nápadov do blízkej budúcnosti.

Značky: