Obchod Play taktiež vsádza na umelú inteligenciu a pomôže ňou rozoznať užitočné aplikácie od ostatných.

Pri výbere aplikácií máte zvyčajne k dispozícii širokú ponuku, ktorú môžete zvážiť a niektoré z nej si nainštalovať. Možnosť výberu je na jednu stranu fajn, no ak nájdete v obchode s aplikáciami veľa možností určených na konkrétny účel, nájsť tú správnu môže byť komplikovanejšie. Aj v Obchode Play pritom môžete nájsť aplikácie, ktoré majú pekný popis, no v skutočnosti nespĺňajú nič, čo v ňom sľúbia.

Google už dlhšie experimentuje s AI a prináša funkcie umelej inteligencie do svojich služieb. Nedávno pritom predstavil aj nové predplatné programu Google One, ktoré ponúka práve funkcie AI a nazýva sa AI Premium. Teraz však umelá inteligencia mieri aj do Obchodu Play, kde ju Google využíva na lepšie zhrnutie a popis aplikácií.

Obchod Play s AI

Využívanie umelej inteligencie sa osvedčilo vo viacerých oblastiach našich každodenných životov. Teraz ju budeme môcť privítať aj v ďalšej, pričom pôjde o výber a inštaláciu aplikácie z Obchodu Play. Po novom bude tento obchod s aplikáciami ponúkať tzv. Highlights, kde nájdete sumár informácií o aplikácii. Súvisieť s tým bude popis funkcionalít aplikácie a možností, ktoré vám po inštalácii aplikácia ponúkne.

Obchod Play prináša AI s funkciou HighlightsZdroj: X (@AssembleDebug)
Obchod Play prináša AI s funkciou Highlights

Tento sumár bude mať na starosti umelá inteligencia, bude teda vychádzať z reálnych možností, ktoré aplikácia má. Návštevníci Obchodu Play sa tak už nebudú musieť spoliehať len na popisy od vývojárov, ktoré častokrát chýbajú. Tieto popisy pritom v mnohých prípadoch nereflektujú všetky možnosti, ktoré aplikácia má a len čiastočne načrtnú, čo všetko nám v skutočnosti ponúkne.

Aktuálne Google testuje umelú inteligenciu pre Obchod Play v niektorých smartfónoch bežných používateľov. V tomto prípade ide len o serverovú aktualizáciu a boli pre ňu vybraní len niektorí vybraní používatelia. AI zhrnutia aplikácií teda možno nájdete vo svojom obchode s aplikáciami pre Android smartfóny aj vy, no nie je to istotou. U nás v redakcii sme zatiaľ na túto možnosť nenarazili.

Zdroj: androidauthority.com, X (@AssembleDebug)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.