ASUS predstaví 8-palcový tablet s rozlíšením 2048 × 1536.

Budúci týždeň sa koná výstava Computex, odkiaľ vám prinesieme najnovšie informácie a naše osobné dojmy. Výrobcovia chystajú niekoľko predstavení – okrem iného aj ASUS, ktorý oznámi nové tablety.

Údajne sa budú nazývať ZenPad (ASUS svoje tablety doteraz označoval ako MeMO Pad) a budú dostupné v 7 a 8-palcovom prevedení. Menší model ponúkne štandardný formát a rozlíšenie 1024 × 600. Zariadenie s väčšou uhlopriečkou bude mať rozlíšenie 2048 × 1536 a tomu zodpovedajúci pomer strán 4:3. Ten je poznávacím znakom iPadov, avšak v poslednej dobe sa čoraz častejšie objavuje aj vo svete Androidu (máme na mysli známe značky) – spomeňme Nexus 9 alebo aktuálnu novinku na trhu, Samsung Galaxy Tab A.

Očakáva sa, že tablety budú vybavené najnovšími procesormi od Intelu. Táto informácia neprekvapí, nakoľko obe spoločnosti úzko spolupracujú už niekoľko rokov. Dostupná je aj údajná fotografia 8-palcového modelu (viď. titulný obrázok). Chrbát zariadenia pripomína najnovší MeMO Pad.

Zdroj: Ausdroid

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit