Po dlhom odkladaní je to na svete. Ministerstvo financií v spolupráci s Ministerstvom zdravotníctva schválilo očkovaciu prémiu a pripravilo očkovaciu lotériu. Záujem o lotériu je obrovský – prihlásilo sa viac ako 200 000 ľudí hneď prvý deň. Pravdepodobnosť nejakej výhry je vysoká – okolo 1:23.

Centrálny web síce ešte počas nedele skôr nefungoval, ale večer sa prebral k životu. Podmienky sú teda jasné – k očkovacej prémii sa môže prihlásiť hocikto, ak ale zaregistrovať sa môže len tak, že dokáže zaočkovanosť minimálne jednou dávkou. Termín podania dávky ani typ očkovacej vakcíny pritom nie je rozhodujúci (vrátane Sputnik V).

Na registráciu musí mať potenciálny výherca minimálne jednu dávku s registráciou v databáze NCZI, musí mať viac ako 18 rokov a trvalý pobyt musí mať na území Slovenska. Hrá sa o peniaze, výhra je od 100 eur po prémiu 100 000 eur, čo je už pekná výhra.

Každú nedeľu od 15. augusta sa hrá o teito ceny

100 000 eur
125×od 1 000 do 10 000 eur
10 000×100 eur

Prehľad pripravených výhier. Celkový rozpočet je 26 miliónov eur

Pri registrácii uvádzate svoje meno, priezvisko, bydlisko, rodné číslo, telefonický kontakt a tiež číslo účtu na vyplatenia prípadnej výhry. Na záver ešte súhlasíte so spracovaním vašich osobných údajov Ministerstvom financií SR, súhlasíte s akceptovaním štatútu súťaže a prípadne budete súhlasiť s vašim pozvaním do RTVS (to nie je povinné).

Na to, aby ste vyhrali hlavnú výhru, musíte sledovať priame vysielanie v RTVS. Ak vám zavolajú z vysielania, musíte povedať heslo, ktoré bude zobrazené na obrazovke počas priameho vysielania. Na odpoveď máte len 20 sekúnd. Pokiaľ neodpoviete, výhra prepadá v prospech nasledujúceho hráča. Teorericky tak posledný v poradí môže vyhrať pol milióna eur, pokiaľ nikto pred ním správne neodpovie a zároveň on odpovie správne.

Formulár pre zaradenie do Očkovacej prémie

Formulár pre zaradenie do Očkovacej prémie

Po overení údajov vrátane overenia v databáze NCZI bude vaša prihláška automaticky posunutá do žrebovania o finančnú odmenu.  Ako registrovanej osobe vám príde potvrdzujúca SMS na telefónne číslo, ktoré ste uviedli pri registrácii. Nasleduje ešte kontrola údajov a overenie toho, že nie ste robot. Celé je to hotové tak do 2 minút.

Ak ste zaočkovaní dvoma dávkami, budete do losovania zaradení dva krát. Tí, ktorí dostali jednodávkovú vakcínu, sú do lotérie automaticky zaradení dva krát hneď po prvej dávke. Po registrácii dostane potvrdenie o tom, že vaša žiadosť bola prijatá a tiež dostanete PIN kód na technickú podporu pre vás prípad. Odpovedný mail prináša aj túto informáciu: „Po overení údajov Vám do 14 dní zašleme potvrdzujúce SMS. V prípade, ak Vám do 14 dní neprídu potvrdzujúce SMS, prosím, kontaktuje Call Centrum Ministerstva financií SR.

Zaočkovaní záujemcovia o prémiu sa môžu registrovať do 15. 10. 2021. Od 15. augusta štartuje prémia a losovať sa bude počas pracovných dní, pričom víťazi budú zverejnení vo vysielaní RTVS. V nedeľu bude v priamom prenose na obrazovkách RTVS veľké žrebovanie prémiových výhier a super prémií. Všetci víťazi výhier z elektronického aj televízneho žrebovania budú uvedení na stránke www.bytzdravyjevyhra.sk. Ak sa plánujte zúčastniť losovania, niet prečo registráciu odkladať, urobte tak teraz. Z tejto súťaže sa dá neskôr aj odhlásiť, keby ste si to rozmysleli.

Ak vyhráte, výhra bude vyplatená vo forme pripísania finančných prostriedkov v mene euro na bankový účet uvedený pri registrácii a to v lehote do 30 dní od vyhodnotenia vyžrebovania. V prípade prémiových výhier budú peňažné prostriedky pripísané na účet do 60 dní. Počítajte so zdanením výhry vo výške 19 %.

V ďalšom článku si povieme o tom, ako je možné dostať sa k sprostredkovateľskému bonusu, teda ako získate peniaze za to, že na očkovanie nahovoríte niekoho doteraz nezaočkovaného.

Zaradenie do databázy NCZI po očkovaní

Ako použiť štátnu GreenPass aplikáciu? Krok po kroku, do detailov (Priebežne aktualizované)

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.