Táto zmena sa objavila v beta verzii systému iOS 13.5.

Pomôže používateľom vyhnúť sa zbytočným problémom, ku ktorým dochádza pri odomykaní iPhone pri nosení ochranného rúška. Ak systém zistí, že máte na nasadené tvári rúško, iPhone okamžite požiada o prístupový kód, a nie o zbytočné opakovanie skenovania tváre. V súčasnosti sa technológia Face ID zastaví, keď úplne nevidí tvár, čo môže spôsobiť oneskorenie odomknutia. 

Zmena, ktorá sa objavila vo verzii iOS 13.5 beta 3, pomôže používateľom vyhnúť sa zbytočným problémom, ktoré vyžaduje odomykanie iPhonu pri nosení tvárovej masky

V stredu vývojári aplikácií zaznamenali zmenu beta verzie iOS 13.5, ktorá sľubuje tento problém vyriešiť. Ak systém zistí, že máte masku, preskočí odomykanie pomocou  Face ID a namiesto toho prepne priamo na obrazovku so šesťmiestnym prístupovým kódom.

Beta verzia iOS 13.5 je momentálne k dispozícii iba prostredníctvom vývojárskeho portálu spoločnosti Apple. Môže teda trvať aj niekoľko týždňov, kým sa dostane do bežného používania.

Niektorí používatelia však tvrdia, že Face ID môže byť nakonfigurované aj pre tvár, na ktorej je nasadené rúško. Trik spočíva v tom, že znova zaregistrujete tvár s novým profilom v službe Face ID a počas konfiguračného procesu čiastočne zakrývate časti tváre a úst. 

Toto riešenie je však na úkor bezpečnosti.

Zdroj: PCMag

Prečítajte si aj:

Fototest: iPhone SE (2020) vs. iPhone 11 Pro. Šliape základný iPhone tomu najvyspelejšiemu na krk?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.