Počas udalosti budú na trh uvedené aj ďalšie nemenej zaujímavé novinky.

Už skoršie správy naznačovali, že spoločnosť Xiaomi sa pripravuje na uvedenie druhej generácie skladacieho telefónu MIX Fold. Toto zariadenia by malo byť uvedené pod modelovým označením 22061218C, ktoré bolo spozorované v čínskych certifikačných databázach.

Najnovšie správy z portálu Playfuldroid idú ešte ďalej a informujú nás o oficiálnom dátume uvedenia tohto zariadenia na trh. To by sa malo udiať už 11. augusta o 19:00 hodine miestneho času. O tejto udalosti informujú aj oficiálne plagáty spoločnosti Xiaomi. Vďaka nim sa dozvedáme, že pôjde o ľahké zariadenie, ktoré bude vybavené fotoaparátmi Leica.

Xiaomi MIX Fold 2Zdroj: Playfuldroid
Xiaomi MIX Fold 2

Nový MIX Fold 2 by mal byť vybavený externým 120 Hz Full HD+ displejom Samsung AMOLED E5 s pomerom strán až 21:9 a rozlíšením 2520 × 1080 pixelov. V prípade vnútorného displeja by malo ísť o 120 Hz panel Samsung Eco² AMOLED, ktorý podľa dostupných informácií má až o 25 % nižšiu spotrebu energie.

Novinku bude poháňať čipová sada Snapdragon 8+ Gen 1. Tá bude skombinovaná s 12 GB pamäte RAM a 512 alebo 1 TB úložiskom. V zostave fotoaparátov nájdeme hlavný 50 Mpx fotoaparát so senzorom Sony IMX766 a podporou OIS. Ten bude doplnený 13 Mpx fotoaparátom a teleobjektívom s 2-násobným optickým priblížením.

Xiaomi Event 11. augustZdroj: Playfuldroid
Počas Xiaomi Eventu budú predstavené aj nové slúchadlá a tablet

Hoci presná kapacita batérie nie je známa, tak certifikácie naznačujú, že súčasťou výbavy by malo byť aj rýchle 67 W nabíjanie. Počas predstavenia nového skladacieho smartfónu spoločnosti Xiaomi budú na trh uvedené aj ďalšie novinky – slúchadlá Xiaomi Buds 4 Pro TWS a tablet Xiaomi Pad 5 Pro 12.4 s čipovou sadou Snapdragon 870.

Zdroj: Playfuldroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.