Nová verzia používateľského rozhrania je dostupná v Európe.

Samsung si čoraz viac upevňuje svoju pozíciu ako najrýchlejšie aktualizujúci výrobca Android smartfónov, čo niekoľkokrát potvrdil už počas aktualizácie množstva svojich zariadení na Android 13 s rozhraním One UI 5. Je preto pomerne vzrušujúce sledovať aj ďalšie snahy v tejto oblasti, keď teraz spúšťa ďalší aktualizačný maratón, tentokrát na verziu rozhrania One UI 5.1.

Kórejská spoločnosť začiatkom februára predstavila sériu vlajkových telefónov Galaxy S23, v ktorých je predinštalovaná najnovšia verzia používateľského rozhrania One UI 5.1. Staršie správy síce prezradili, ktoré modely budú na túto verziu rozhrania aktualizované ako ďalšie, avšak portál Sammobile teraz informuje, že aktualizácia začína byť dostupná pre prvé zariadenia.

Samsung Galaxy S23, S23+ a S23 UltraZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Samsung Galaxy S23, S23+ a S23 Ultra

Medzi prvými aktualizovanými telefónmi je séria Galaxy S22, po ktorej sú takmer okamžite aktualizované aj telefóny Galaxy Z Flip4 a Galaxy Z Fold4. Dobrou správou pritom je, že aktualizácia je dostupná aj pre telefóny série Galaxy S21. Aktualizácia pre Galaxy S22 prichádza s firmvérom S90xBXXU3CWAI, pričom sa začína šíriť v Nemecku. Ostatné európske krajiny by ju mohli dostať v priebehu niekoľkých nasledujúcich dní.

Dostupná je aj aktualizácia G99xBXXU6EWAF pre sériu Galaxy S21. Tá sa začína šíriť v Nemecku a Holandsku, čo znamená, že ďalšie európske krajiny budú nasledovať v tesnom závese za nimi. Aktualizáciu F936BXXU1CWAC na One UI 5.1 začali dokonca dostávať aj telefóny Galaxy Z Fold4. Dostupná je v Nemecku a Holandsku. Širšia dostupnosť sa očakáva v najbližších dňoch aj v ďalších európskych krajinách. 

Pokiaľ sa neviete novej verzie One UI 5.1 dočkať, tak dostupnosť aktualizácie skontrolujte ručne. 

Zdroj: Sammobile 1, 2, 3

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.