Samsung pripravuje pokračovanie obľúbenej nadstavby.

Kórejský výrobca sa pripravuje na uvedenie novej série Galaxy S23, ktoré je naplánované na 1. februára. Očakávame, že popri novom hardvéri Samsung uvedie aj nový softvér v podobe používateľského rozhrania, tentokrát už s označením One UI 5.1. Teraz sa aj vďaka správe z portálu AndroidPolice dozvedáme, ktoré smartfóny by mali byť medzi prvými aktualizovanými. Malo by ísť o všetky aktuálne a staršie vlajkové lode, medzi ktorými nebude chýbať dokonca ani séria Galaxy S20 alebo Galaxy Z Flip.

Samsung je najrýchlejšie aktualizujúcim výrobcom na poli Android smartfónov, čo potvrdil už počas aktualizácie množstva svojich zariadení na Android 13 s rozhraním One UI 5. Je preto pomerne vzrušujúce sledovať aj ďalšie snahy v tejto oblasti, keď spustí ďalší aktualizačný maratón, tentokrát na verziu rozhrania One UI 5.1. Tá sa už údajne testuje na telefónoch série Galaxy S22.

Samsung Galaxy S23 Ultra, Samsung Galaxy S23+, Samsung Galaxy S23

S touto informáciou bol zverejnený aj zoznam zmien a zariadení, ktoré majú podporovať One UI 5.1 vrátane funkcie Camera Controller, čo je vylepšené ovládanie fotoaparátu prostredníctvom hodiniek série Galaxy Watch5. Zoznam zariadení s podporou tejto funkcie je tak zároveň aj zoznamom zariadení, ktoré budú aktualizované na One UI 5.1.

Vzhľadom na blížiace sa uvedenie vlajkovej série Galaxy S23 je vysoko pravdepodobné, že používateľské rozhranie One UI 5.1 bude predstavené spolu so sériou Galaxy S23 už 1. februára

Zoznam zariadení, ktoré obdržia One UI 5.1:

Pri spoločnosti Samsung môžeme však očakávať, že One UI 5.1 neskôr príde aj do ďalších zariadení strednej triedy. Na presný zoznam si však budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.