Naznačuje ich koncept.

Spoločnosť Samsung intenzívne pracuje na novej verzii používateľského rozhrania, ktoré je založené na Androide 14. Očakáva sa, že prvé zariadenia (série Galaxy S23) budú aktualizované ešte tento rok. Aj keď by aktualizácia mala priniesť niektoré potrebné a zároveň očakávané vylepšenia rozhrania, doteraz nie je jasné, čo presne sa zmení.

Naše čakanie však môže skrátiť video od tvorcu Concept central, ktorý sa rozhodol pretvoriť používateľské rozhranie One UI podľa svojich predstáv. Portál Sammobile informuje, že autor konceptu strávil jeho výrobou jeden mesiac. Pokým Samsung má na rozhranie One UI vlastný pohľad, tak vo videu nižšie si pozrite pohľad autora konceptu. Neskôr, po vydaní oficiálnej verzie One UI 6.0, si tak budete môcť porovnať, ktorý “pohľad na vec” je lepší. 

Zmeny zachytené vo videu síce nepredstavujú revolučné novinky v používateľskom rozhraní, ale skôr sa dotýkajú jeho kľúčových vlastností a ponúkajú na ne svieži pohľad autora. Presne v tomto duchu, pokiaľ povolíte uzdu fantázii, si môžete domyslieť aj ďalšie zmeny, ktoré by sa mohli do One UI 6.0 zakomponovať.

Vo videu sa môžete pozrieť na oznámenia na uzamknutej obrazovke, mierne upravené ikony, úpravy widgetu prehrávača hudby na uzamknutej obrazovke a niekoľko zmien v lište nastavení. Otázne pritom je, či sa tvorca konceptu zamyslel nad praktickou stránkou zmien, alebo hlavný dôraz kládol iba na dizajn používateľského prostredia.

Hoci je zrejmé, že zverejnený koncept sa nemusí ani zďaleka podobať na skutočnú verziu One UI 6.0, rozhodne obsahuje niekoľko veľmi zaujímavých nápadov, ktoré by sa mohli do používateľského rozhrania od Samsungu dostať. Keď nie teraz, tak aspoň niekedy v budúcnosti.

Nie je dokonca ani známe, do akej miery, a či vôbec, sa tento návrh zhoduje so skutočnou verziu One UI 6.0. A či je založený na únikoch, alebo vyslovene na predstavivosti autora.

Zdroj: Sammobile

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.