Heslo pre váš hotspot si nebudete musieť v rámci One UI 6 vždy meniť.

Nadstavba One UI 6 by už aktuálne mala byť k dispozícii pomerne veľkému množstvu používateľov smartfónov od Samsungu. Táto nadstavba sa spája s aktualizáciou na Android 14, ide teda o veľkú aktualizáciu s viacerými zmenami používateľského prostredia a novými funkciami. Jednou z nových funkcií je aj možnosť využitia hesla pre hotspot len na jedno použitie. Samsung tak opäť vylepšuje zabezpečenie používateľov a taktiež ich súkromie, aby nemuseli tieto heslá meniť vždy, keď s niekým zdieľajú internet.

Heslo tak bude vždy unikátne a určené len na jedno konkrétne použitie v druhom smartfóne. Vo chvíli, keď svoj hotspot vypnete a opätovne zapnete, toto heslo sa zmení a nikto sa nebude vedieť k vášmu hotspotu prihlásiť. Takto môžete šetriť aj mobilné dáta, keďže sa možno aj vám niekedy stalo, že po zapnutí hotspotu ste zaregistrovali nejakých nečakaných návštevníkov.

Ako ste určite už správne pochopili, heslo v Samsung smartfónoch s nadstavbou One UI 6 bude automaticky generované. Bude teda pozostávať z kombinácie číslic, písmen a špeciálnych znakov. Heslo môžete zdieľať aj prostredníctvom QR kódu a taktiež ho v prípade potreby manuálne zmeniť.

Štandardná možnosť hesiel pre zdieľanie internetu v podobe hotspotu medzi smartfónmi a inými zariadeniami však nezmizla. Využiť však môžete len túto funkciu navyše, ktorú si aktivujete v nastaveniach vášho Samsung smartfónu s nadstavbou One UI 6. Tieto nastavenia jednorazového hesla nájdete v rovnakej sekcii, ako samostatné heslo pre hotspot.

Nastavenie jednorazového hesla pre hotspot v One UI 6Zdroj: TOUCHIT
Nastavenie jednorazového hesla pre hotspot v One UI 6

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.