Microsoft OneDrive je komplexná cloudová služba na ukladanie dát, vrátane fotografií.

Práve o fotografiách je aktuálne vylepšenie OneDrive úložiska. Novú funkciu by ste mali mať aktívnu už teraz, nie je tu žiadne regionálne obmedzenie na postupné spúšťanie služby.

Automatické albumy

Kvantá fotografií nie je celkom ľahké prehliadať. Microsoft zapracoval na tom, aby automaticky vytriedil nové fotografie zo všetkých synchronizovaných zariadení.

V bočnom paneli sa prepnete do zobrazenia Fotografie a nájdete tu triedene nielen podľa dátumu ale aj podľa značiek. Automaticky sú analyzované fotky, kde je nejaká prezentácia, tie sú označené ako #Tabuľa. Ďalej sú rozpoznané fotky s budovami, ulicami, vodou označené ako #Pobrežie, ľuďmi, vo vnútri objektu, v zasadačkách atď. Skutočne unikátna vec. Prezrite si vaše fotografie a uvidíte, ako boli vynikajúco zatriedené.

OneDrive-photos-experience-1C_nowat

Dátumy a vyhľadávanie

Fotografie sa ďalej umiestňujú na časovej osi podľa dátumu. Ľahko tak prezriete dnes vytvorené fotky, prípadne staršie podľa ich dátumu vytvorenia.

Zlepšením prešlo aj vyhľadávanie, ktoré umožňuje hľadať podľa značiek a toho, ako boli fotky automaticky „otagované“, tiež aj podľa Emoji emotikonov.OneDrive-photos-experience-3C_nowat

Poké detektor

Hoci Pokémoni nie sú na platforme Windows, Microsoft sa snaží pomáhať používateľom aj na svojej platforme. Ak teda robíte nejaké screenshoty obrazoviek z mobilu a ukladáte na OneDrive, získate možnosť automatického analyzovania tohto typu obrázkov. Analyzované sú fotky so zapnutou aj vypnutou rozšírenou realitou. Jednotliví Pokémoni sú rozpoznaní podľa ich mena a automaticky triedení. Vynikajúca vec. Teraz už vám nič nebráni robiť snímky obrazoviek z akcie pri ich chytaní. Zahltenia sa báť nemusíte, OneDrive vám všetky vaše úlovky roztriedi.

OneDrive-photos-experience-5D_nowat

Zdroj: Microsoft Office Blog

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.