Už pri modeli OnePlus 9 Pro sme chýbajúci periskopický objektív prehliadali veľmi ťažko.

Čínska spoločnosť svoje fotoaparáty pre vlajkové lode vyvíja v spolupráci so spoločnosťou Hasselblad. Výsledky sú síce vynikajúce, ale aj naďalej sú oblasti, v ktorých výbava fotoaparátov oproti konkurencii zaostáva. Hovoríme o teleobjektíve s periskopickým priblížením.

Pokým sme tento nedostatok počas testovania modelu OnePlus 9 Pro s prižmúrením jedného oka prehliadli, budúci rok môže byť situácia celkom iná. 

Podľa spoľahlivého čínskeho leakera Digital Chat Station nebude OnePlus 10 Pro vybavený objektívom s periskopickým priblížením a zostane pri štandardnej jednotke s optickým priblížením schopným 3,3-násobného priblíženia a až 30-násobného digitálneho priblíženia

OnePlus 9 a OnePlus 9 ProZdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT
OnePlus 9 a OnePlus 9 Pro

Túto skladbu parametrov sme už mohli vidieť pri modeli OnePlus 9 Pro, tak bude zaujímavé sledovať, kam sa mobilná fotografia v podaní spoločností OnePlus a Hasselblad medzigeneračne posunula. 

Parametre nie sú všetko

Na jednej strane môžeme mať na papieri pekne vyzerajúce parametre senzorov a objektívov, pričom výsledky nebudú uspokojivé. Na druhej strane je prispôsobenie parametrov k dosiahnutiu čo najvyššej kvality výsledných fotografií oveľa prínosnejšie. Veríme, že spoločnosť si v konečnom dôsledku vyberie správne, aby používatelia smartfónov OnePlus boli spokojní.

Zdroj pritom uvádza, že samotný senzor nebude mať vysoké rozlíšenie, takže funkcia hybridného priblíženia nebude príliš prínosná. Rovnaká stratégia sa údajne chystá aj v prípade značiek Oppo a Realme.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.