Možno pridá aj displej novej generácie.

OnePlus 12 je jedným z najočakávanejších vlajkových smartfónov konca roka 2023. Predpokladá sa, že tento telefón bude uvedený najskôr na čínsky trh, po ktorom by malo nasledovať globálne oznámenie. Pokiaľ by tomu tak skutočne bolo, tak vlajková novinka bude predstavená už v decembri v Číne, pričom v januári sa dostane do ďalších regiónov, vrátane Slovenska.

Cesta spoločnosti OnePlus ku skutočnej vlajkovej lodi stále prebieha, pretože modelu OnePlus 11 stále chýba niekoľko funkcií, ktoré musí vlajková loď vo svojej výbave jednoducho mať. To, že OnePlus 12 je na správnej ceste vyvarovať sa týchto chýb z minulosti, naznačuje aj Digital Chat Station. Tento spoľahlivý leaker tvrdí, že model OnePlus 12 bude konečne vybavený bezdrôtovým nabíjaním s výkonom minimálne 50 W. Je pritom pomerne prekvapujúce, že ani nedávno predstavený prvý skladací telefón spoločnosti OnePlus Open nemá vo svojej výbave bezdrôtové nabíjanie, hoci ide o skutočne výborne vybavené skladacie zariadenie, ktoré je pripravené konkurovať aj takému Galaxy Z Fold5 od Samsungu.

Vo výbave OnePlus 12 sa má nachádzať aj USB-C 3.2 a infračervený port. Dokonca sa do nej dostane aj periskopický teleobjektív s 3× priblížením a 64 Mpx senzorom, ktorý v modeli OnePlus 11 takisto chýbal. Na základe najnovších únikov sa preto zdá, že OnePlus 12 bude konečne patriť ku vlajkovým lodiam s “plnou výbavou”, čo zároveň znamená, že pôjde o zatiaľ najvybavenejší vlajkový telefón spoločnosti. Zostáva iba dúfať, že sa to negatívne nepodpíše na výrazne vyššej cene. 

Z ďalšej očakávanej výbavy OnePlus 12 vyberáme čipovú sadu Snapdragon 8 Gen 3, 16 alebo 24 GB RAM, minimálne 256 GB úložisko UFS 4.0 a 5 400 mAh batériu s podporou 100 W káblového nabíjania

OnePlus 12 renderZdroj: SmartPrix
OnePlus 12 render

Okrem vyššie spomenutých prvkov výbavy je však možné, že do výbavy OnePlus 12 sa dostane aj najjasnejší displej na svete, ktorý by mal pri QHD+ rozlíšení dosahovať jas až 3000 nitov. Panel s uhlopriečkou 6,82 palca bude samozrejme podporovať obnovovaciu frekvenciu 120 Hz.

Po softvérovej stránke nebude chýbať Android 14 s novým OxygenOS 14.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.