A ďalšími skvelými parametrami.

OnePlus patrí medzi značky, s ktorými je potrebné počítať v čoraz väčšej miere. Zároveň ide o najrýchlejšie rastúcu spoločnosť, ktorá každoročne predstavuje čoraz atraktívnejšie zariadenia. To však neplatí iba vo vlajkovom segmente, ale aj v strednej triede. OnePlus sa dokonca pripravuje na uvedenie svojho prvého skladacieho telefónu, ktorý je tu čo nevidieť. Následne po uvedení skladačky by sa mal na trhu objaviť ďalší vlajkový model spoločnosti, tentokrát s označením OnePlus 12.

Už staršie správy naznačili, že OnePlus 12 bude mať fantastické parametre, avšak leaker DigitalChatStation tvrdí, že významné zmeny sa udejú aj v oblasti fotoaparátov. Na základe úniku sa očakáva, že pripravovaný OnePlus 12 príde v decembri s tromi fotoaparátmi na zadnej strane. Pokým staršie správy pripúšťali, že nový vlajkový telefón do výbavy dostane 50 Mpx hlavný a ultraširokouhlý fotoaparát vrátane 64 Mpx teleobjektívu, tak leaker odhalil, že ultraširokouhlá kamera bude mať rozlíšenie 48 Mpx, 1/2″ senzor a clonu f/2.2, pričom teleobjektív bude dopĺňať 64 Mpx senzor OmniVision OV64B s OIS. Zdá sa však, že najväčším prekvapením je nový 50 Mpx senzor hlavného fotoaparátu od Sony s označením IMX966.

OnePlus 12 nové renderyZdroj: MySmartPrice
OnePlus 12 rendery

Táto správa je potešujúce predovšetkým preto, lebo podľa dostupných informácií ide o ekvivalent 1-palcového senzoru Sony IMX989. Novinka v podobe senzoru IMX966 bude využívať dvojvrstvovú konštrukciu s lepšou citlivosťou. Hlavný fotoaparát okrem nového senzoru dostane aj OIS, pričom obraz bude spracovávaný novým ISP čipovej sady Snapdragon 8 Gen 3.

Okrem toho sa dozvedáme, že 64 Mpx teleobjektív bude mať možnosť 3× optického priblíženia a ešte lepší výkon pri slabom osvetlení. Aj táto schopnosť je priamo naviazaná na nové možnosti pripravovanej vlajkovej čipovej sady od Qualcommu. Pokiaľ všetko dopadne podľa očakávaní, tak aj fotoaparáty budúcej vlajkovej lode od OnePlus budú vyvinuté v spolupráci so spoločnosťou Hasselblad.

Debut vlajkového telefónu OnePlus 12 by mal byť koncom tohto roka v Číne s tým, že na globálny trh by sa mal dostať začiatkom budúceho roka.

Zdroj: DigitalChatStation

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.