Potvrdili ich dva spoľahlivé zdroje.

OnePlus patrí medzi značky, s ktorými je potrebné počítať. Zároveň ide o najrýchlejšie rastúcu spoločnosť, ktorá každoročne predstavuje čoraz atraktívnejšie zariadenia. To však neplatí iba vo vlajkovom segmente, ale aj v strednej triede, v ktorej ponúka telefóny série Nord, nesúce odkaz telefónov s označením flagship killer, zo začiatku pôsobenia spoločnosti OnePlus.

Hoci iba nedávno bol uvedený zaujímavý telefón vyššej strednej triedy OnePlus Nord 3, tak v podaní tejto spoločnosti je potrebné očakávať aj uvedenie vlajkového telefónu OnePlus 12. Toto očakávané zariadenie by sa malo na trhu objaviť niekedy na prelome rokov 2023 a 2024. Nové správy z portálu PhoneArena teraz naznačujú, že pôjde o skutočne zaujímavé zariadenie.

Po dizajnovej stránke je potrebné počítať s tým, že OnePlus nebude s dizajnom pripravovanej novinky príliš experimentovať, a bude sa držať dizajnového jazyka, ktorý bol aplikovaný už pri modeli OnePlus 11. Na druhej strane boli opätovne zverejnené takmer všetky parametre, hoci do uvedenia OnePlus 12 zostáva ešte skutočne dlhé časové obdobie.

OnePlus 12 má dostať 16 až 24 GB RAM, čo znamená, že tento model bude začínať na úrovni, pri ktorej model OnePlus 11 ponúka svoje TOP parametre. Nie je pritom vylúčené, že OnePlus sa nakoniec rozhodne pripraviť aj cenovo dostupnejšie verzie, čo znamená, že na trhu by sa mohli objaviť aj modely s 8 alebo 12 GB pamäte RAM.

Render OnePlus 12Zdroj: SmartPrix
Render OnePlus 12

Obrovskú porciu pamäte RAM bude dopĺňať čipová sada Snapdragon 8 Gen 3, ktorá by mala taktiež ponúknuť obrovský medzigeneračný nárast výkonu. Do výbavy by sa mala dostať aj veľká 5400 mAh batéria s podporou 100 W káblového a 50 W bezdrôtového nabíjania.

Zostava fotoaparátov by mala pozostávať z 50 Mpx hlavného fotoaparátu, 50 Mpx ultraširokouhlého fotoaparátu a 64 Mpx fotoaparátu s periskopom a podporou 3× optického priblíženia. Na prednej strane by sa mal na základe spoľahlivých únikov nachádzať 6,7-palcový AMOLED displej s QHD rozlíšením a 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Pri modeli OnePlus 12 sa očakáva aj IP krytie, avšak úroveň zatiaľ nie je známa.

Pokiaľ by OnePlus aj v tejto oblasti ponúklo medzigeneračné zlepšenie, tak je možné očakávať odolnosť minimálne na úrovni IP67. Určite by však potešila odolnosť IP68, čím by model OnePlus 12 dobehol konkurenciu.

Render OnePlus 12Zdroj: SmartPrix
Render OnePlus 12

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.