Ide o jeden z najočakávanejších telefónov konca roka 2023.

Očakáva sa, že predstavenie novej vlajkovej lode spoločnosti OnePlus prebehne už 5. decembra po konferencii, ktorá sa bude konať pri príležitosti 10. výročia založenia spoločnosti OnePlus. Pokým tento telefón bude spočiatku dostupný iba na čínskom trhu, tak začiatkom roka 2024 sa dostane aj na ten globálny. Pred pár dňami sa na internete dokonca objavili úvahy o netradičnom prevedení zadnej steny OnePlus 12, avšak nové informácie naznačujú, že pripravovaná novinka bude dostupná v bielej, zelenej a čiernej farbe.

Okrem toho, spoločnosť iba pred pár hodinami odhalila oficiálny dizajn OnePlus 12, ktorý je takmer identický s aktuálnou vlajkovou loďou OnePlus 11. Oficiálna upútavka spoločnosti OnePlus uvádza aj dátum uvedenia, ktorý je stanovený na 5. decembra o 14:30 miestneho času. To znamená, že uvedenie tohto telefónu sa bude konať iba deň po výročnej konferencii spoločnosti, ktorá je naplánovaná na 4. decembra.

Zverejnené fotografie však potvrdzujú, že model OnePlus 12 bude prvým telefónom značky, ktorý bude mať vo svojej výbave periskopický fotoaparát, čo znamená aj vyššie, ako iba 2× priblíženie. Samotný dizajn zostavy fotoaparátov je identický ako pri modeli OnePlus 11, avšak LED blesk sa tentokrát nachádza mimo nej. Predpokladá sa, že vo štvrtom kruhu sa teraz nachádzajú buď RGB senzory alebo 3D ToF senzor.

Viac o OneOplus 12 prezradí aj video:

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.