Potvrdila to samotná spoločnosť.

S uvedením nových vlajkových čipsetov Snapdragon 8 Gen 3Dimensity 9300 prichádza nová generácia výkonu aj do oblasti mobilnej fotografie. Keďže sa vyžaduje, aby v tomto prípade boli vylepšené senzory fotoaparátov pre mobilné telefóny, tak japonské Sony pripravilo celkom novú generáciu obrazových čipov Sony Lytia. Tá dokáže dodať výkon, ktorý sa očakáva od vlajkových telefónov roka 2024 aj v oblasti mobilnej fotografie.

Jedným z prvých telefónov, ktorý má vo výbave nový obrazový senzor Sony Lytia, je skladací OnePlus Open. OnePlus vďaka jeho prítomnosti v tomto modeli získal viacero pozitívnych ohlasov za kvalitu fotografií, predovšetkým tých, ktoré boli vytvorené v zlých svetelných podmienkach. 

OnePlus 12 dostane skutočne vynikajúci vlajkový fotoaparát Zdroj: OnePlus

Na tento úspech chce čínsky OnePlus nadviazať aj pri pripravovanom vlajkovom telefóne OnePlus 12, ktorý by mal byť na trh uvedený na prelome rokov 2023 a 2024. Už skôr sa však objavili informácie, že OnePlus 12 bude využívať ešte lepší obrazový senzor Lytia ako model Open, avšak doteraz sa nevedelo, o aký typ by malo ísť. Teraz však OnePlus prezradil všetky dôležité detaily o senzore, ktorý bude skutočne (o niečo) lepší, ako Sony LYT-T808, ktorý využívajú OnePlus Open a Oppo Find N3

OnePlus 12 dostane skutočne vynikajúci vlajkový fotoaparát Zdroj: OnePlus
OnePlus 12 dostane skutočne vynikajúci vlajkový fotoaparát 

OnePlus oficiálne potvrdil, že OnePlus 12 do svojej výbavy dostane vlajkový obrazový senzor Sony Lytia LYT-808, avšak okrem neho sa do výbavy dostane aj 64 Mpx periskopický fotoaparát s 3× optickým priblížením. Už iba letmý pohľad na tieto parametre dáva tušiť, že OnePlus 12 bude prvým telefónom od OnePlus, ktorý bude mať konečne fotoaparáty hodné vlajkovej lode. Aj samotný OnePlus tvrdí, že ide o najvýkonnejší senzor fotoaparátu vo svojej triede. Dodajme, že okrem výkonného obrazového senzora od Sony, aj OnePlus 12 bude ťažiť zo spolupráce spoločností OnePlus (Oppo) a Hasselblad.

OnePlus tiež vyzdvihuje niekoľko obrazových algoritmov spoločnosti Oppo, konkrétne algoritmus Ultra-Clear Image Quality Algorithm pre jasné a presné fotografie, Hyperlight a Shadow Algorithm pre vyvážený kontrast a Natural Color Algorithm s prirodzenou optimalizáciou farieb Hasselblad. 

Spoločnosť OnePlus aj oficiálne potvrdila, že OnePlus 12 bude mať ProXDR displej s 2K rozlíšením

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.