Predstavenie tohto zaujímavého telefónu sa nezadržateľne blíži.

Pripravovaný OnePlus 12R bude pravdepodobne jedným z najzaujímavejších telefónov spoločnosti, ktorý môže zaujať nielen dobrou výbavou, ale aj zaujímavou cenou. Hoci jeho uvedenie je tu čo nevidieť, rozhodne nebude jediným zaujímavým smartfónom, ktorý bude 23. januára predstavený. Tento telefón bude totiž uvedený po boku vlajkovej lode OnePlus 12, ktorá sa konečne dostane aj na globálny trh.

O modeli OnePlus 12R vieme síce pomerne dlho, avšak portál PhoneArena teraz zverejnil informácie z databázy certifikačného úradu FCC, ktoré potvrdzujú niektoré doterajšie špekulácie. Okrem parametrov boli na stránke FCC zverejnené aj skutočné fotografie. Tie potvrdzujú, že OnePlus 12R s modelovým číslom CPH2611, bude mať rovnaký dizajn ako OnePlus 11R vrátane kruhového ostrovčeka na zadnej strane s tromi fotoaparátmi. 

Displej telefónu bude zakrivený, pričom selfie fotoaparát sa bude nachádzať v jeho strede. Tlačidlá na ovládanie hlasitosti a tlačidlo napájania sú sústredené na pravej strane, pričom na ľavej strane sa nachádza veľmi obľúbený mechanický prepínač zvukových režimov. Po softvérovej stránke sa môžu budúci majitelia tešiť na Android 14 a najnovší OxygenOS. Certifikácia však odhalila aj veľkú 5500 mAh batériu s podporou 100 W rýchleho nabíjania SuperVOOC.

LTPO AMOLED displej OnePlus 12R je pomerne veľký. Panel s rozlíšením 1264 × 2780 pixelov má totiž uhlopriečku displeja až 6,78 palca. Nechýba však 120 Hz obnovovacia frekvencia a ochranné sklo Gorilla Glass Victus 2. Čítačka odtlačkov prstov je zabudovaná v displeji. 

Keďže OnePlus 12R je predstaviteľom vyššej strednej triedy, tak vo svojej výbave má minuloročný vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 2 s 12 alebo 16 GB LPDDR5X RAM a 256 GB, 512 GB alebo 1 TB úložisko UFS 4.0.

Na základe dostupných informácií sa dozvedáme, že zostava fotoaparátov je vybavená 50 Mpx senzorom Sony IMX890 pre hlavný fotoaparát, 8 Mpx senzorom Sony IMX355 pre ultraširokouhlý fotoaparát a 2 Mpx senzorom na snímanie hĺbky. Selfie fotoaparát má rozlíšenie 16 Mpx.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.