Táto zaujímavá novinka by mala byť uvedená už začiatkom roka 2024.

Spoločnosť OnePlus sa počas svojej už desaťročnej histórie snažila cieliť na fanúšikov výkonných a cenovo dostupných smartfónov. Tie však časom prestala ponúkať na globálnom trhu, čo sa má však už onedlho zmeniť. Iba pred pár dňami sme informovali, že OnePlus pripravuje telefón vyššej strednej triedy s označením OnePlus 12R, ktorý bude nielen výkonný, ale hlavne cenovo dostupný. Je dokonca možné, že cenou bude konkurovať najlepšie vybaveným modelom série Nord.

Očakáva sa, že OnePlus 12R bude sprevádzať vlajkový model OnePlus 12, ktorý by sa mal začiatkom budúceho roka dostať po svojom “čínskom debute” aj na globálny trh. V tejto súvislosti však unikli nové informácie, ktoré naznačujú, že OnePlus 12R bude podľa slov leakera Maxa Jambora v Číne uvedený už 4. januára, pričom na globálnom trhu sa objaví 23. januára 2024.

OnePlus 12R by mal byť vybavený zakriveným 6,78-palcovým LTPO 4.0 OLED displejom s adaptívnou obnovovacou frekvenciou od 1 do 120 Hz a ochranným sklom Gorilla Glass Victus 2. Zariadenie bude vybavené minuloročným, ale stále veľmi výkonným vlajkovým čipsetom Snapdragon 8 Gen 2. Do tohto modelu by sa mala dostať aj pomerne štedrá porcia pamäte RAM LPDDR5X, ktorá bude dosahovať až 16 GB, ale aj úložisko UFS 4.0 s kapacitou 256 GB.

Vo výbave určite poteší aj 50 Mpx hlavný fotoaparát so senzorom Sony IMX890 spolu s 8 Mpx ultraširokouhlým a 2 Mpx makro fotoaparátom. Chýbať by nemala ani nadštandardná 5 500 mAh batéria so 100 W rýchlym káblovým nabíjaním. OnePlus pripravovanú novinku uvedie vo farbách Iron Grey a Cool Blue.

Zdroj: MaxJambor

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.