Telefón je konečne dostupný prostredníctvom oficiálnych stránok spoločnosti.

Spoločnosť OnePlus 23. januára predstavila globálnu verziu svojho vlajkového telefónu OnePlus 12, ktorý počas online udalosti sprevádzal OnePlus 12R. Práve druhý menovaný má pokračovať v odkaze telefónov s označením Flagship Killer, hoci svojou vyššou cenou je už na míle vzdialený telefónom zo začiatku pôsobenia spoločnosti.

Zatiaľ čo vlajkový OnePlus 12 sa do predaja dostal takmer okamžite po predstavení, tak na OnePlus 12R bolo potrebné počkať, pretože spoločnosť ho sprístupnila najskôr iba pre Indiu. Po krátkom čakaní je tento zaujímavý smartfón dostupný aj v Európe, čo pravdepodobne veľa fanúšikov značky poteší. 

OnePlus 12R: Najlepšia voľba z rozumu?Zdroj: OnePlus

OnePlus 12R ponúka skvelý výkon na hranie náročných hier

Európski zákazníci si model OnePlus 12R môžu už teraz zaobstarať na oficiálnych stránkach OnePlus vo farbách Iron Gray a Cool Blue, avšak iba v jednej konfigurácii pamäte 16 GB/256 GB za cenu 719 eur. K objednávke dostanete aj darček, pričom OnePlus v prípade tohto telefónu garantuje 3 veľké aktualizácie systému Android a 4 roky bezpečnostných záplat. Je potrebné doplniť, že interná pamäť je “iba” UFS 3.1.

OnePlus 12R: Najlepšia voľba z rozumu?Zdroj: OnePlus

Výpis hlavných predností modelu OnePlus 12R

OnePlus 12R do svojej výbavy dostal skvelý čipset Snapdragon 8 Gen 2, má 6,78-palcový 120 Hz LTPO4 AMOLED displej s rozlíšením 2 780 × 1 264 pixelov. V smartfóne je nainštalovaný Android 14 vrátane nadstavby OxygenOS 14. Spoločnosť sa však priamo na stránkach chváli obrovskou batériou, ktorá má kapacitu 5500 mAh a podporu 100 W káblového nabíjania

OnePlus 12R ponúka aj pomerne dobrú zostavu fotoaparátov. Hlavný fotoaparát so senzorom Sony IMX890 má rozlíšenie 50 Mpx, ultraširokouhlý 8 Mpx a makro fotoaparát má rozlíšenie 2 Mpx. Selfie kamera má rozlíšenie 16 Mpx. Zaujímavé pritom je, že 12R má vyššie krytie ako vlajkový OnePlus 12. Odolnosť voči vode a prachu je na úrovni IP64.

OnePlus 12R: Najlepšia voľba z rozumu?Zdroj: OnePlus

Zdroj: OnePlus

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.