Ponuka “globálnych” telefónov čínskej spoločnosti sa rozšíri.

Spoločnosť OnePlus bola na začiatku svojho pôsobenia preslávená ponukou cenovo dostupných zariadení, ktoré ponúkali niekoľko vlajkových špecifikácií, avšak zachovali si aj veľmi dostupnú cenu. Ako čas plynul, tak stratégia OnePlus sa menila, až sa z telefónov tejto značky stali drahé zariadenia, ktoré už nezodpovedali predstavám niektorých fanúšikov. Hoci tento nedostatok sa snaží zmierniť séria Nord, tak niekde na pozadí je cítiť, že stále nie je na globálnom trhu dostupný model, ktorý by ponúkal prémiové parametre aj v strednej triede

Takýmto telefónom má byť OnePlus 12R, ktorý by mal aj v našom regióne sprevádzať vlajkový OnePlus 12. Ich uvedenie na trh sa v Európe očakáva v januári 2024, čo potvrdil prezident spoločnosti. Vzhľadom na to, že séria R je vyššia stredná trieda, tak ceny týchto zariadení sú podstatne zaujímavejšie ako majú minuloročné vlajkové modely. Séria R  je pritom rebrandingom staršej série Ace, ktorá u nás nebola dostupná. Telefóny s “esom” v názve sa predávajú (v prepočte) za veľmi priaznivých približne 410 eur, čím si OnePlus vyrobilo priamu konkurenciu k vlastnej sérii Nord. Je však vysoko pravdepodobné, že cena modelu 12R pre európsky trh bude o niečo vyššia.

OnePlus 12 oficiálne: Dokonalá vlajková loďZdroj: OnePlus
OnePlus 12

Pokiaľ by sme porovnali OnePlus 12R s aktuálnym OnePlus 11, tak si môžete všimnúť viaceré zhody v technických parametroch. Zariadenie by preto malo obsahovať 6,7-palcový OLED displej s obnovovacou frekvenciou 120 Hz, Snapdragon 8 Gen 2 a 5 500 mAh batériu so 100 W nabíjaním. V zariadení by mal byť už predinštalovaný OxygenOS 14 (Android 14). Kamerový systém by mal obsahovať 50 Mpx hlavný fotoaparát, 32 Mpx fotoaparát s teleobjektívom a 8 Mpx fotoaparát s ultraširokouhlým objektívom.

Na druhej strane je tu OnePlus 12, ktorý je vybavený 6,8-palcovým 2K displejom s maximálnym jasom 4 500 nitov, Snapdragonom 8 Gen 3 a 5 400 mAh batériou so 100 W káblovým nabíjaním.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.