V čiernom prevedení vyzerá luxusne.

OnePlus 13 bude jedným z prvých smartfónov, ktoré do svojej výbavy dostanú nový vlajkový čipset spoločnosti Qualcomm. Ten bude predstavený na konferencii Snapdragon Summit, ktorá sa bude konať 21. – 23. októbra na Havaji. Veľmi dlho sa aj špekulovalo, ako vlastne bude OnePlus 13 vyzerať, pretože počas roka sa objavovali viaceré rendery, ktoré zjavne nesúviseli s tradičným dizajnovým jazykom spoločnosti. Zároveň naznačovali medzigeneračnú zmenu, ktorá by znamenala výrazný odklon od tradičného dizajnového štýlu spoločnosti OnePlus.

Ako čas plynul, tak aj dizajn očakávaného OnePlus 13 začal byť striedmejší. Všetky nádeje zmarila až upútavka na čipset Snapdragon 8 Elite, na ktorom sa objavil OnePlus 13 s tradičným dizajnom svojich predchodcov, avšak ten bol stále zahalený rúškom tajomstva. Nedávna videoupútavka na nový čipset spoločnosti Qualcomm odhalila totižto „nový“ dizajn OnePlus 13 s kruhovou zostavou fotoaparátov, ktorá pripomína predchádzajúce generácie. 

OnePlus 13 v upútavke na nový čipset Snapdragon 8 Gen 4Zdroj: Weibo/Qualcomm
OnePlus 13 v upútavke na nový čipset Snapdragon 8 Gen 4/Elite

Na túto upútavku teraz nadväzujú tri nové obrázky, ktoré OnePlus 13 zobrazujú aj spolu s Oppo Find X8. Toto je prvýkrát, čo sa OnePlus 13 odhaľuje v novom dizajne, ktorý nakoniec nie je celkom nový, ale iba pokračuje tam, kde skončili predchádzajúce generácie.

Zostava fotoaparátov už nie je prepojená s rámom telefónu a teraz je na ľavej časti zadnej strany iba ohraničený kruh. Niečo podobné spravil aj Google pri svojej sérii Pixel 9 obsahujúcej modely Pixel 9 a Pixel 9 Pro XL. V prípade OnePlus 13 bolo logo Hasselblad presunuté z ostrovčeka a teraz zaberá priestor po jeho pravej strane, nad ozdobným kovovým pásikom. Toto umiestnenie a spôsob vyobrazenia loga pôsobí veľmi zaujímavo a smartfónu dodáva nádych luxusu.

V súvislosti s OnePlus 13 sa spomína hlavný 50 Mpx fotoaparát so snímačom Sony Lytia LYT-808, ultraširokouhlý fotoaparát ISOCELL JN1 od spoločnosti Samsung, zatiaľ čo periskopický teleobjektív s 3-násobným priblížením má snímač Sony Lytia LYT-600. 

Očakáva sa, že OnePlus 13 získa odolnosť na úrovni IP69, čo by znamenalo, že bude mať najvyššiu úroveň ochrany proti vode a prachu, akú môže zariadenie tohto typu dosiahnuť. Nebude chýbať podpora 5G, Wi-Fi, NFC a IR Blaster. Súčasťou výbavy by mala byť aj 6000 mAh batéria s podporou 100 W káblového nabíjania.

Zdroj: InnoGyan

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.