Úniky naznačujú, že nová vlajková loď bude predstavená v skoršom termíne.

O modeli OnePlus 13 internetom koluje čoraz viac informácií. Jeho príchod na trh sa očakáva začiatkom decembra, hoci niektoré úniky pracujú aj s možnosťou skoršieho predstavenia, niekedy na prelome októbra a novembra. Tento model by mohol byť zároveň jedným z prvých, ktorý do svojej výbavy dostane čipovú sadu Snapdragon 8 Gen 4. Okrem toho, že OnePlus 13 bude poriadne výkonný, a vybavený kvalitným kamerovým systémom, bolo iba nedávno zverejnené, že ako jeden z prvých smartfónov dostane odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP69.

OnePlus 13 by mal byť zároveň vernou kópiou modelu Oppo Find X8 Ultra, čo nie je vôbec prekvapujúce, keďže OnePlus je dcérskou spoločnosťou Oppo a tieto dve spoločnosti zdieľajú spoločný vývoj a technológie. K uvedeným očakávaniam sa teraz pridali aj čerstvé informácie od leakera Digital Chat Station. Tento zdroj na sociálnej sieti Weibo zverejnil kľúčové parametre OnePlus 13 vrátane špecifikácií hlavného fotoaparátu, kapacity batérie a nabíjania.

OnePlus 13 na prvom obrázku: Zásadná zmena dizajnuZdroj: OnePlusClub
Možný dizajn OnePlus 13

Digital Chat Station uvádza, že OnePlus 13 bude využívať senzor hlavného fotoaparátu LYT-808 s clonou f/1.6, čo znamená, že ide o rovnaký 50 Mpx hlavný fotoaparát, ktorý sa objavil už v modeli OnePlus 12. K tomuto fotoaparátu sa pripoja aj ďalšie 50 Mpx fotoaparáty – ultraširokouhlý fotoaparát a fotoaparát s periskopickým teleobjektívom s 3× optickým priblížením.

OnePlus 13 však čaká aj výrazné medzigeneračné zvýšenie kapacity batérie, ktorá sa vyšplhá až na 6 000 mAh. Leaker potvrdzuje, že OnePlus 13 bude podporovať 100 W káblové a 50 W bezdrôtové nabíjanie. V tomto smere sa oproti OnePlus 12 taktiež nič nemení. Na druhej strane kombinácia veľkej kapacity batérie a rýchleho nabíjania je veľmi praktická. Leaker Digital Chat Station zverejnil aj informáciu o vibračnom motore s označením O916T. Tento typ bol rovnako použitý pri modeli OnePlus 12. 

OnePlus 12: Takto vyzerá nová vlajková loďZdroj: OnePlus
OnePlus 12

OnePlus 13 bude vybavený 6,8-palcovým displejom s jemným zakrivením na všetkých štyroch stranách. Displej bude mať aj vysokú svietivosť, rozlíšenie 2K, 120 Hz obnovovaciu frekvenciu a zabudovaný ultrazvukový senzor odtlačkov prstov. Keďže Google má v pláne vydať Android 15 až niekedy v októbri, čo je aj predpokladaný čas predstavenia OnePlus 13, tak aj tento model by mohol mať s trochou šťastia nainštalovanú túto verziu systému spolu s Color OS pre čínsky trh, pričom je pravdepodobnejšie, že prvé uvedenie OnePlus 13 prebehne ešte s Androidom 14.

Začiatkom roka 2025 by sa mal OnePlus 13 objaviť na globálnom trhu s Androidom 15 spolu s Oxygen OS 15.

Zdroj: DigitalChatStation

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.