Čerešničkou na torte bude pokračujúca spolupráca s legendárnou značkou.

OnePlus 12 bol na globálny trh uvedený začiatkom tohto roka. Zatiaľ čo model OnePlus 12 je aktuálne najvýkonnejším telefónom značky, tak už niekoľko mesiacov sa na internete objavujú správy aj o jeho nástupcovi, modeli OnePlus 13. Práve tento telefón by mal byť jedným z prvých, ktorý bude vybavený čipsetom Snapdragon 8 Gen 4. So zvýšeným výkonom sa však objavili aj správy, že tento čip bude drahší ako predchádzajúca generácia, avšak je možné, že OnePlus 13 sa dočká jednej významnej dizajnovej zmeny. 

Tá sa bude týkať zostavy fotoaparátov. Pokým už skôr sa objavilo vertikálne zoskupenie v štýle Galaxy telefónov, tak niektoré novšie rendery tieto fotoaparáty zobrazovali v štvorcovom usporiadaní. OnePlus 13 by mal do svojej výbavy dostať aj novú ultrazvukovú čítačku odtlačkov prstov alebo 6000 mAh batériu, avšak najnovší leak sa opäť týka fotoaparátov. 

OnePlus 13 na prvom obrázku: Zásadná zmena dizajnuZdroj: OnePlusClub
OnePlus 13 na prvom obrázku

Spoľahlivý leaker Digital Chat Station informuje, že OnePlus 13 bude mať vo výbave tri 50 Mpx senzory, čo znamená, že aj fotoaparát s periskopickým teleobjektívom a 3× priblížením bude mať taktiež rozlíšenie 50 Mpx. V súvislosti s fotoaparátmi OnePlus 13 sa opäť spomína Hasselblad, čo potvrdzuje pokračujúcu spolupráci medzi OnePlus a touto legendárnou značkou fototechniky.

OnePlus 13 nový renderZdroj: xiaomiui.net
OnePlus 13 nový render

Pre porovnanie, OnePlus 12 má 50 Mpx hlavný fotoaparát, 64 Mpx teleobjektív s 3× priblížením a 48 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát. Hoci teleobjektív v prípade OnePlus 12 má vyššie rozlíšenie ako pri modeli OnePlus 13, tak nové senzory môžu pripravovanej novinke OnePlus 13 pomôcť prekonať možnosti fotoaparátov predchodcu.

Predpokladá sa, že OnePlus 13 bude na trh uvedený v novembri. Je však možné, že tento vlajkový telefón bude najskôr uvedený na čínsky trh a až neskôr sa dostane na ten globálny. V našich končinách sa aj preto môže objaviť až začiatkom budúceho roka.

Zdroj: Digital Chat Station

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.