Spoločnosť má veľké očakávania.

Niekoľko týždňov sa hovorí, že nový vlajkový model spoločnosti OnePlus bude predstavený koncom októbra. Teraz čínska značka potvrdila, že model OnePlus 13 bude v Číne predstavený už 31. októbra. Iba nedávnom bol dokonca odhalený oficiálny dizajn, ktorý ten doterajší posúva o generáciu ďalej. Je nielen modernejší, ale smartfónovej novinke pridáva aj na elegancii. Telefón je vybavený plochým kovovým rámom a obľúbeným voličom upozornení, kruhovou zostavou fotoaparátov a veľkým logom spoločnosti Hasselblad.

OnePlus 13 bude k dispozícii v troch odlišných farbách, pričom každá je inšpirovaná prírodou. Pokým Obsidian Black (čierna) predstavuje tajomstvo temných lesov, tak Blue Moment (modrá) s vegánskou kožou odráža pokojný oceán. Zástupcom čistého dizajnu je biela farebná verzia White Dew Morning Light, ktorá pripomína čerstvú rosu a sneh.

OnePlus 13 odhalil oficiálny dizajn: Krajší, ale zmeny sú minimálneZdroj: 搞机/Time
OnePlus 13 odhalil oficiálny dizajn

O OnePlus 13 sa hovorí aj ako o jednom z najvýkonnejších smartfónov súčasnosti. Táto informácia nie je pritom vôbec prekvapujúca, keďže vo výbave sa bude nachádzať najvýkonnejší čipset od spoločnosti Qualcomm s názvom Snapdragon 8 Elite.

Louis Jie, šéf OnePlus China, označil OnePlus 13 za najvýkonnejší a najuniverzálnejší smartfón, aký kedy spoločnosť vyrobila. Toto zariadenie zároveň prinesie niekoľko noviniek, ktoré budú v segmente smartfónov použité prvýkrát. Nepôjde pritom iba o druhú generáciu displeja BOE X2 a pokročilej technológie pre fotoaparáty Hasselblad. OnePlus 13 sľubuje výrazné vylepšenia v oblastiach výkonu, hrania, kvality zobrazenia, výdrže batérie a možností fotoaparátov.

OnePlus 13 odhalil oficiálny dizajn: Krajší, ale zmeny sú minimálneZdroj: 搞机/Time
OnePlus 13 odhalil oficiálny dizajn

Louis Jie dodal, že OnePlus 13 nie je iba vlajkový telefón, ale predstavuje nový štandard pre smartfóny, ktorý prekonáva aj tie najpokročilejšie modely „Pro“. OnePlus krátko pred oficiálnym uvedením na čínsky trh 23. októbra (po predstavení Snapdragon 8 Elite) odhalí ďalšie funkcie OnePlus 13. Očakáva sa, že OnePlus 13 bude na globálny trh uvedený v priebehu najbližších týždňov.

Viac informácií o OnePlus 13 nájdete aj na tomto odkaze.

Zdroj: FoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.