Aj tentokrát ho vyrobí BOE.

OnePlus 13 bude jedným z prvých smartfónov s novu vlajkovovu čipovou sadou od spoločnosti Qualcomm. Čipset Snapdragon 8 Gen 4, ktorý môže byť označený aj ako Snapdragon 8 Elite, prinesie významné medzigeneračné zvýšenie výkonu a vyššiu energetickú účinnosť. Všetko dôležité o tejto čipovej sade bude odhalené už 21. do 23. októbra 2024. Menej potešiteľnou správou je, že všetky smartfóny, ktoré ju dostanú do výbavy, budú drahšie.

O OnePlus 13 sa hovorí pomerne dlho, čiže nie je prekvapením, že na verejnosť sa dostalo niekoľko technických parametrov, ktoré poskytujú základnú predstavu o výbave tohto zaujímavého smartfónu. O niečo ďalej však zájde spoločnosť BOE, ktorá pre OnePlus 13 dodá druhú generáciu displejov X2 Oriental, informovala spoločnosť OnePlus na sociálnej sieti Weibo.

BOE už v roku 2023 dodávalo svoje displeje X1 Oriental pre model OnePlus 12, pričom čínsky výrobca displejov je teraz pripravený oznámiť svoju novú verziu pre ďalší smartfón spoločnosti OnePlus, ktorý bude uvedený na trh v najbližších týždňoch.

OnePlus 13 v upútavke na nový čipset Snapdragon 8 Gen 4Zdroj: Weibo/Qualcomm
OnePlus 13 v upútavke na nový čipset Snapdragon 8 Gen 4

BOE predstaví svoj nový displej X2 Oriental na spoločnej akcii s OnePlus a Oppo v Pekingu už 15. októbra o 14:00 miestneho času. Zároveň ide o deň, kedy spoločnosť Google oficiálne predstaví nový Android 15. Čo sa však týka displeja pre OnePlus 13, tak tento panel už získal od DisplayMate skóre A++. Sprievodné upútavky zároveň naznačujú, že nový displej ponúkne vylepšenia jasu, účinnosti a ochrany očí. 

Staršie úniky naznačili, že displej BOE X2 Oriental, ktorý bude debutovať na OnePlus 13 a Oppo Find X8, bude 6,82-palcový LTPO OLED panel so zahnutím na štyroch stranách a rozlíšením QHD+. Obnovovacia frekvencia sa bude dynamicky meniť v rozsahu 1-120 Hz.

Zdroj: OnePlus

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.