Oproti predchodcom bude opäť vyššia.

CEO spoločnosti a spoluzakladateľ OnePlus, Pete Lau, sa rozrozprával o budúcej sérii OnePlus 8. V nedávnom rozhovore poskytol niekoľko zaujímavých informácií. Obidve verzie pripravovaného modelového radu OnePlus 8 budú o niečo drahšie, predovšetkým kvôli zabudovanej podpore pre 5G siete. Nie je žiadnym tajomstvom, že nové telefóny OnePlus budú vybavené najnovším čipsetom od Qualcommu Snapdragon 865, vrátane modemu Snapdragon X55.

Generálny riaditeľ priamo potvrdil, že ceny mobilných telefónov budú stúpať, ale tiež uistil fanúšikov, že ceny nebudú atakovať 1000 dolárovú hranicu. 

Qualcomm Snapdragon 865 5G

Aj keď v tomto momente o presných cenách One Plus 8 nevieme takmer nič, môžeme vzhľadom na ich aktuálnu výšku pri modeloch OnePlus 7 Pro a 7T Pro predpokladať, že by sme sa mohli v konečnom dôsledku dočkať cien na úrovni od 700 do 800 dolárov.

Zvyšovanie cien je však trendom tohto roka aj pri iných vlajkových modeloch a značkách, takže nie je prekvapením, že nové telefóny OnePlus budú o niečo drahšie. Za zvýšením cien stoja predovšetkým drahšie čipy a modem, ale aj antény, ktoré sa musia do nových smartfónov s podporou 5G implementovať.

V každom prípade očakávame, že nové smartfóny OnePlus budú predstavené niekedy v apríli.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Začíname s Androidom: Ako nastaviť pozadie, či zmeniť obrázok kontaktu?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.