Čínska spoločnosť začala už v roku 2016 vydávať vlajkové lode dvakrát ročne.

Stalo sa tak uvedením modelu OnePlus 3T. V roku 2019 sa počet zariadení zdvojnásobil. Prelomový je však až rok 2020, pretože OnePlus predstavilo top modely série OnePlus 8 a cenovo dostupné zariadenie strednej triedy OnePlus Nord. Rovnako sa očakávajú ďalšie dva lacné smartfóny, takže je celkom prirodzené, že OnePlus musí prehodnotiť tohtoročný počet vlajkových modelov.

oneplus nord

OnePlus Nord

OnePlus 8T Pro sa nepredstaví

Očakávaná séria OnePlus 8T sa už nebude skladať z dvoch zariadení, ale bude zahŕňať iba jeden model. Podľa Maxa J. sa bude OnePlus sústrediť na lacnejší OnePlus 8T a preto úplne vynechá OnePlus 8T Pro.

Pre fanúšikov značky to môže byť určité sklamanie, ale netreba zabúdať, že model OnePlus 8 Pro je stále jedným z najlepších smartfónov roka 2020. Rozhodnutím spoločnosti sa preto môže „upgradeovať “ model OnePlus 8, ktorý si nejaké to vylepšenie zaslúži.

oneplus 8 pro

OnePlus 8 Pro

OnePlus 8T 5G: Parametre, dátum predstavenia, cena

Nedávno zverejnené informácie naznačujú, že OnePlus 8T dostane 6,55-palcový plochý displej, ktorý podporuje 120 Hz obnovovaciu frekvenciu. Samozrejmosťou sú tenké rámiky. Selfie kamera bude umiestnená v diere displeja.

OnePlus na zadnú stranu smartfónu vraj umiestni zostavu štyroch fotoaparátov, ktorá bude zahŕňať 48 Mpx hlavný fotoaparát, 16 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát, 5 Mpx makro kameru a 2 Mpx senzor na snímanie hĺbky.

oneplus 8

OnePlus 8, Zdroj: OnePlus

Vo vnútri zariadenia by sme mali nájsť Snapdragon 865+, ktorý by mal s najväčšou pravdepodobnosťou nahradiť Snapdragon 865. Pamäťové možnosti by mali byť nasledovné – 128 GB interného úložiska a 8 GB pamäte RAM, pričom je možné, že pamäťových verzií bude viac. S podporou MicroSD kariet sa nepočíta.

Model OnePlus 8T by mal byť predstavený koncom septembra alebo začiatkom októbra s Androidom 11 a OxygenOS 11. Rovnako ako predchodca, aj novinka by mala štartovať na cene 699 eur.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

OnePlus 8 Pro: Nekompromisný v každom ohľade (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.