Ide o ďalšieho výrobcu, ktorý aktualizuje svoje vlajkové lode na najnovšiu verziu OS Android.

Po Samsungu je OnePlus ďalšou spoločnosťou, ktorá pre svoje smartfóny uvoľnila aktualizáciu na Android 12. Stabilná verzia systému, ktorej súčasťou je UI Oxygen OS 12, je dostupná pre smartfóny OnePlus 9 a OnePlus 9 Pro vo viacerých regiónoch po celom svete. 

Oxygen OS 12 vychádza používateľského rozhrania spoločnosti Oppo a samozrejme prináša všetko podstatné aj z Androidu 12. Po tejto aktualizácii však stále v smartfónoch OnePlus zostáva zachovaný Oxygen OS a to aj napriek nedávnemu zlúčeniu tímov Oppo Color OS a OnePlus. 

V novej verzii používateľského rozhrania sú odteraz k dispozícii niektoré nové dizajnové prvky a animácie. Zmien s dočkal dizajn ikon. Tie sú odteraz dostupné s novými textúrami.

OnePlus 9 Pro a 9 Pro

Jednou z oblastí, ktorú bolo potrebné vylepšiť, je aj funkcia zásuvky s označením Shelf, pretože aktuálnu verziu vzhľadom na jej funkcionalitu pravdepodobne nikto nepoužíval.  Odteraz je k dispozícii ešte viac štýlov kariet Shelf a tri nové karty: Karta na ovládanie slúchadiel, OnePlus Scout (univerzálne vyhľadávanie) a karta OnePlus Watch, ktorá umožňuje lepšie kontrolovať štatistiky zdravia.

Pokiaľ potrebujete lepšie oddeliť prácu od súkromia, tak s tým vám pomôže nová funkcia Work-Life Balance. Umožní efektívne a predovšetkým rýchlo prepínať medzi personalizovanými režimami Work a Life. 

Jednou z oblastí, ktorá takisto potrebovala vylepšiť, je aj Galéria. Nová verzia aplikácie prichádza s podporou prehliadania miniatúr spôsobom pinch-to-zoom. Významného vylepšenia sa dostalo aj do nastavení funkcie Always On-Display a nastavení tmavého režimu.

Aj napriek tomu, že aktualizácia pre modely OnePlus 9 a 9 Pro sa už začína rozširovať, samotná spoločnosť o nej zatiaľ oficiálne neinformovala.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.