LTPO panel používa napríklad Samsung Galaxy S21 Ultra.

Z predchádzajúcich správ vieme, že OnePlus 9 Pro dostane do výbavy 6,78-palcový displej  s rozlíšením QHD+ a obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Fotografie telefónu dokonca ukázali obrazovku pre výber režimu, ktorá umožňuje zvoliť rozlíšenie a obnovovaciu frekvenciu. Ukázalo sa však, že to nie je všetko, čo by sme mali o displeji modelu 9 Pro vedieť.

Leaker Max J. naznačuje, že displej bude používať LTPO panel, ktorý sa nachádza napríklad na vlajkových modeloch Samsungu – Galaxy Note 20 Ultra a Galaxy S21 Ultra. Údajne by po tomto type displeja mal siahnuť aj Apple (modely iPhone 13 Pro).

Technológiu pôvodne vyvinul Apple pre použitie na svojich hodinkách, pretože je energeticky efektívnejšia ako dnes rozšírená LTPS. Tiež to zjednodušuje požiadavky na adaptívnu obnovovaciu frekvenciu, ktorá sa začína využívať v čoraz väčšej miere .

Pokiaľ ide o ďalšie parametre modelu OnePlus 9 Pro, určite nebude chýbať čipset Snapdragon 888, batéria s kapacitou 4 500 mAh so 65 W káblovým a 45 W bezdrôtovým nabíjaním (a nabíjačkou v balení). Očakávať môžeme aj výrazný posun v oblasti fotografie, vďaka partnerstvu so spoločnosťou Hasselblad (periskop má údajne chýbať).

Zdroj: GSMArena

Titulný obrázok: AndroidHeadlines / Waqar Khan

Prečítajte si aj:

Súboj fotogigantov: Galaxy S21 ULTRA vs. Nikon Z7 + teleobjektív 70-200 mm

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.