Na jeho jas sa nechytá ani pripravovaná séria Galaxy S24.

Ďalšou oblasťou, v ktorej sa môžu displeje smartfónov zlepšovať, je ich maximálny jas. Ten je praktický predovšetkým pri ich používaní vo vonkajšom jasnom prostredí, ale používatelia vysoký jas ocenia aj pri prezeraní HDR obsahu. Doterajšie trendy v náraste maximálneho jasu boli pomerne konzervatívne, pričom najvýraznejšie zlepšenia boli aplikované iba nedávno. 

Ako príklad môžeme uviesť sériu Galaxy S23, ktorej maximálny jas je na úrovni 1750 nitov, pričom pripravovaná Galaxy S24 by mala byť na tom s 2500 nitmi podstatne lepšie. Nehovoriac o tom, že spoločnosti Oppo a OnePlus, v spolupráci s výrobcom displejov BOE, iba pred pár dňami uviedli na globálny trh vlajkové skladacie smartfóny s displejmi, ktorých maximálny jas dosahuje až 2800 nitov.

To však v podaní týchto spoločností nie je všetko. OnePlus a Oppo sa pripravujú na predstavenie displeja pre smartfóny, ktorý bude dosahovať maximálny jas neskutočných až 3000 nitov. Portál GSMArena informuje, že všetko dôležité o “novom úsvite” bude odhalené už 24. októbra. Zdroj dopĺňa, že tento extra jasný displej bude mať rozlíšenie 1440p a spomínaný ultra vysoký jas 3000 nitov, zatiaľ čo panel s rozlíšením 1220p dokonca túto hranicu prekoná. 

OnePlus a Oppo predstavia najjasnejší displej na sveteZdroj: OnePlus/Oppo
OnePlus a Oppo predstavia najjasnejší displej na svete

Nový panel by mal podporovať aj 2160 Hz PWM stmievanie (oproti 1440 Hz pri súčasných paneloch) a Single Pulse DC. Pokiaľ sledujete dianie v technologickom svete, tak ste si mohli všimnúť, že predstavenie tohto ultra jasného displeja bude v ten istý deň, keď spoločnosť Qualcomm predstaví novú generáciu vlajkového čipsetu Snapdragon 8 Gen 3.

Okrem toho je možné, že nový displej od BOE sa objaví už v pripravovanom vlajkovom telefóne OnePlus 12, ktorého debut sa nezadržateľne blíži.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.