Na internet unikli jeho kompletné špecifikácie.

Spoločnosť OnePlus sa iba nedávno vrátila k telefónom v štýle “flagship killer”, aby so sériou Nord opäť začala na trh uvádzať lacné smartfóny s vynikajúcim  pomerom cena/výkon. Nedávno sme informovali, že spoločnosť už 4. apríla predstaví cenovo dostupnú novinku v podobe modelu OnePlus Nord CE 3 Lite 5G. Okrem tohto telefónu budú uvedené aj slúchadlá OnePlus Nord Buds 2, čo potvrdzujú aj oficiálne informácie zverejnené na stránke OnePlus, kde je spustená registrácia k predobjednávkam.

Hlavnou dizajnovou črtou modelu OnePlus Nord CE 3 Lite 5G je jeho výrazná limetková farba. Na základe zverejnených informácií je zrejmé, že novinka bude vybavená 6,7-palcovým, FullHD+, 120 Hz LCD displejom a veľkou 5 000 mAh batériou so 67 W nabíjaním.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5GZdroj: OnePlus
OnePlus Nord CE 3 Lite 5G

Rozmery zariadenia sú 165,5 × 76 × 8,3 mm, pričom jeho hmotnosť je 195 gramov. Konštrukcia telefónu je tvorená plastom a sklom. Na základe uniknutých parametrov je zrejmé, že rám telefónu bude plastový a zadná stena zo spomínaného skla. Novinka bude poháňaná čipsetom Snapdragon 695 5G spolu s 8 GB LPDDR4X RAM a 128 GB úložiskom UFS 2.2. Rozšírenie pamäťovou kartou v tomto prípade nebude možné. 

Jedným z hlavných lákadiel modelu Nord CE 3 Lite bude aj 108 Mpx hlavný fotoaparát, ktorý bude doplnený o dva 2 Mpx fotoaparáty – pravdepodobne hĺbkový senzor a makrokamera. Selfie fotoaparát má rozlíšenie 16 Mpx. Zoznam technických parametrov prezrádza, že novinka bude vybavená Wi-Fi ac a Bluetooth 5.1. Okrem toho nechýba ani podpora Dual SIM a NFC. Po softvérovej stránke to bude Android 13 so systémom OxygenOS 13.

Najpodstatnejšou výhodou tohto modelu bude jeho atraktívna cena. Pokiaľ o tomto telefóne chcete vedieť viac, nezabudnite už 4. apríla sledovať jeho predstavenie. To začne o 15:30 nášho času.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5GZdroj: GSMArena
OnePlus Nord CE 3 Lite 5G

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.