Očakávaný model to však nebude.

História spoločnosti OnePlus je sčasti kontroverzná, keďže v začiatkoch svojho pôsobenia sa profilovala ako značka, ktorá chce prinášať lacné a výkonné zariadenia, čiže tzv. zabijakov vlajkových lodí. Postupom času musela od tejto stratégie upustiť, až sa z mladej spoločnosti stal výrobca, ktorý zrazu prináša drahé vlajkové telefóny

OnePlus sa našťastie spamätalo a svoju stratégiu v štýle “flagship killer” stále pripomína zariadeniami série Nord. Práve tieto modely sú skutočne veľmi výkonné, odladené a ponúkajú veľa prvkov, ktoré sa nachádzajú vo vlajkových telefónoch spoločnosti. 

OnePlus 11Zdroj: GSMArena
OnePlus 11

Iba nedávno spoločnosť predstavila vlajkový model OnePlus 11, ktorý by mal čoskoro doplniť aj model série Nord. Sklamaním však môže byť aj fakt, že stále sa nedočkáme modelu OnePlus Nord 3, ktorý bude priamym nástupcom v našej redakcii obľúbeného OnePlus Nord 2. Portál AndroidPolice však naznačuje, že aj tento model je v príprave. Ten sprevádza ďalší telefón, ktorý má označenie Nord 3 CE. Ide o lacnejšiu verziu modelu Nord 3.

Práve druhý menovaný by mal byť na trh uvedený v júli tohto roka, avšak teraz sa dozvedáme, že jeho Lite verzia bude predstavená o niečo skôr, presnejšie 4. apríla.

O dátume uvedenia modelu Nord CE 3 Lite informoval leaker Max Jambor, čiže túto správu je možné považovať za vierohodnú. Zatiaľ však nepoznáme cenu ani špecifikácie tohto lacného telefónu. Vzhľadom na označenie Lite, je málo pravdepodobné, že by tento model spravil svojou výbavou nejaký väčší rozruch. Skôr bude zameraný na nízku cenu, k čomu bude podriadená aj zvolená výbava. To však neznamená, že by si tento telefón nezachoval “DNA” telefónov OnePlus.

OnePlus Nord 2 5GZdroj: TOUCHIT
Na očakávaného nástupcu modelu OnePlus Nord 2 5G si ešte počkáme

Pripomeňme si výbavu minuloročného modelu ako odrazový mostík pre tohtoročný model. OnePlus Nord CE 2 Lite je low-end zariadenie s čipsetom Snapdragon 695G, 6,6-palcovým 120 Hz LCD panelom, 5 000 mAh batériou s podporou 33 W rýchleho nabíjania a trojitým 64 Mpx fotoaparátom. Hoci ide o zariadenie základnej úrovne, tak niektoré spomenuté parametre by mohli závidieť aj aktuálne vlajkové lode najväčších výrobcov smartfónov.

Pokiaľ teda zoberieme v úvahu medzigeneračné vylepšenia, tak do výbavy sa dostane rýchlejšia vnútorná výbava a podpora rýchlejšieho nabíjania. Tieto parametre by tak mohli modelu OnePlus Nord CE 3 Lite pomôcť stať sa najlepším lacným telefónom súčasnosti. 

Otázne je, čo OnePlus spraví so softvérovou podporou radu Nord, keďže tá nie je vôbec ideálna.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.