Spoločnosť nie je so systémom Oxygen OS 12 spokojná.

Počas tohtoročného MWC v Barcelone nám spoločnosť OnePlus konečne prezradila svoje plány so systémom Oxygen OS. Informovala, že tento systém hodlá používať aj naďalej a nebude ho spájať s Color OS spoločnosti Oppo, aby vytvorili nový jednotný operačný systém. Okrem tejto správy boli oznámené aj práce na novej verzii Oxygen OS 13. 

Informácie boli síce už skôr oznámené na Open Ears Forum, kde OnePlus informovalo vybraných členov komunity. Teraz sa však niektoré detaily z tohto stretnutia dostali aj na verejnosť. Z vyjadrení spoločnosti vyplýva, že práce na Oxygen OS 13 sú v plnom prúde, pričom odhalila aj niektoré nové funkcie, ktoré na používateľov OnePlus zariadení čakajú.

OnePlus 10 ProZdroj: OnePlus
OnePlus 10 Pro

Hlavné ciele:

  • Zlepšenie personalizácie a konzistencie používateľského rozhrania.
  • Zlepšiť konzistenciu systému a optimalizovať niektoré funkcie.
  • Pridanie ďalších funkcií do systému AOD (napríklad prehrávača hudby).
  • Optimalizovať režim Zen Mode, aby používateľom poskytol pohlcujúcejší a efektívnejší zážitok.

Pokiaľ sa však pozrieme na Oxygen OS 12, tak vieme, že od jeho uvedenia sa používatelia smartfónov OnePlus stretávali s viacerými problémami. Aj samotná spoločnosť si je plne vedomá nedostatkov tejto verzie OS, a aj preto intenzívne pracuje na jej nástupcovi. Iba tak budú naplnené očakávania spoločnosti a aj samotnej komunity používateľov.

Aby boli spoločnosti OnePlus a Oppo na globálnom konkurencieschopnejšie, tak aj preto zjednotili svoje tímy. Vývojári softvéru si tak budú môcť vymieňať svoje skúsenosti z vývoja systémov Oxygen OS a Color OS. To však neznamená, že sa tieto dva systémy zjednotia do jedného.

Z tejto spolupráce by mal však ťažiť predovšetkým používateľ, ktorý dostane kvalitnejší softvér.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.