Oproti predchodcovi vylepšenia sú však iba kozmetické.

OnePlus iba pred pár hodinami oficiálne predstavilo svoj nový prírastok do série Nord. Tieto smartfóny sa vyznačujú skvelým výkonom a predovšetkým prijateľnou cenou. O tom sme sa mohli presvedčiť aj my v redakcii počas testovania modelu Nord 2.

Nástupca s označením Nord 2T prináša iba niekoľko zmien, avšak tie sú oproti modelu Nord 2 príjemným prekvapením. Zároveň ide o prvý smartfón s novým čipsetom Dimensity 1300 od MediaTeku. Telefón síce stále ponúka 90 Hz displej, ale zachoval si prijateľné rozmery predchodcu. Okrem toho si tento telefón z vlajkového modelu OnePlus 10 Pro prepožičal aj 80 W rýchle nabíjanie.

Vylepšenia by sme tak mohli zhrnúť do troch kľúčových oblastí. Tie sú zamerané na výkon, selfie fotoaparát a rýchlosť nabíjania.

Pozrime sa teda najskôr na výkon. Ako sme spomenuli vyššie, Nord 2T je prvým telefónom, ktorý do svojej výbavy dostal čipset Dimensity 1300 od MediaTeku. Ten je vyrobený 6nm technológiou v spoločnosti TSMC. Hlavné jadro Arm-Cortex A78 je taktované na 3 GHz, tri Arm-Cortex A78 na 2,6 GHz a štyri úsporné jadrá Arm-Cortex A55 sú taktované na 2 GHz. GPU je Arm Mali-G77 MC9.

Aj Nord 2T. rovnako ako jeho predchodca, používa 6,43-palcový Amoled displej s rozlíšením FullHD+, ktorý je chránený ochranným sklom Gorilla Glass 5. Panel sa vyznačuje aj 90 Hz obnovovacou frekvenciou. Na prednej strane zariadenia opäť nájdeme aj 32 Mpx selfie fotoaparát. 

V prípade hlavnej zostavy fotoaparátov je výbava nasledovná – nájdeme v nej hlavný 50 Mpx fotoaparát (Sony IMX 766) spolu s 8 Mpx ultraširokouhlým a 2 Mpx monochromatickým fotoaparátom. Pokým sa zdá, že hlavný fotoaparát je totožný s modelom Nord 2, ostatné dva fotoaparáty majú aspoň vyššiu svetelnosť.

Pri pohľade na softvérovú výbavu môžeme vidieť Android 12 a nadstavbu OxygenOS vo verzii 12.1. Telefón je rovnako, ako jeho predchodca, vybavený batériou s kapacitou 4 500 mAh a 80W nabíjaním SuperVOOC, ktoré sa v prípade spoločnosti OnePlus prvýkrát objavilo v modeli OnePlus 10 Pro.

Cena a dostupnosť

OnePlus Nord 2T je dostupný vo farbách Jade Fog (svetlo zelená) a Gray Shadow (šedá). Cena pre verziu 8/128 GB je 409 eur a pre verziu 12/256 GB je 509 eur. Pre najrýchlejších si spoločnosť OnePlus pripravila aj darček – slúchadlá OnePlus Buds Z2, ktoré dostanete celkom zadarmo. Najrýchlejší by mali mať svoje telefóny už 26. mája.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.