To však znie veľmi dobre.

Séria Nord obsahuje viaceré zaujímavé modely, ktoré pokrývajú veľmi široké cenové spektrum. Prvým výrazným modelom tejto série sa stal až OnePlus Nord 2, ktorý sme dlhodobo používali aj u nás v redakcii. Pokým iba nedávno bol na trh uvedený aj model OnePlus Nord 3, tak už teraz sa začínajú objavovať prvé informácie o modeli OnePlus Nord 4. Tie sa objavili krátko po predstavení smartfónu OnePlus Ace 3V, ktorý bude čoskoro dostupný na čínskom trhu. Existuje však vysoká pravdepodobnosť, že práve tento model sa dostane na globálny trh ako OnePlus Nord 4.

Pokým telefóny série Ace sú uvádzané na trh v Číne, tak séria Nord je určená pre globálny trh. Spoľahlivý leaker Max Jambor však naznačil, že pripravovaný model Nord 4, alebo možno až 5, keďže číslo 4 je v Číne považované za nešťastné, bude prezlečený model OnePlus Ace 3V. Jamborov príspevok zároveň naznačuje, že nový zástupca série Nord je takmer tu.

Spoločnosť podobný ťah spravila aj minulý rok s modelom OnePlus Nord 3. Aj tento telefón vychádzal zo série Ace, konkrétne z modelu Ace 2V. Hoci Nord 3 nebol 100 % kópiou Ace 2V, tak nie je prekvapením, že OnePlus tento scenár zopakuje aj tentokrát. Nakoľko existuje vysoká pravdepodobnosť, že OnePlus Nord 4 / 5 bude v podstate globálnou verziou čínskeho Ace 3V, tak sa pozrime na parametre, ktoré bude mať tento telefón vo svojej výbave.

OnePlus Ace 3V je prvým telefónom na svete, ktorý má vo svojej výbave Snapdragon 7+ Gen 3 s niekoľkými pokročilými AI funkciami. Aj preto sa očakáva, že Nord 4 sa bude spoliehať na tento čipset, pričom spoločnosti OnePlus by sme nezazlievali, kebyže siahne aj po adekvátnej alternatíve od spoločnosti MediaTek. 

OnePlus ACE 3V / Nord 4Zdroj: Max Jambor
OnePlus ACE 3V / Nord 4

Hlavnými prvkami výbavy modelu OnePlus Ace 3V sú aj 6,74-palcový plochý OLED displej s rozlíšením 1,5K, 120 Hz obnovovacia frekvencia a maximálny jas 2150 nitov. Hlavný fotoaparát s OIS má rozlíšenie 50 Mpx, ultraširokouhlý fotoaparát 8 Mpx, pričom na prednej strane sa nachádza 16 Mpx selfie fotoaparát. Ace 3V ponúka aj nadštandardnú batériu s kapacitou 5 500 mAh s podporou 100 W rýchleho nabíjania.

Ak sa vyššie spomenuté parametre potvrdia aj pri modeli Nord 4, tak fanúšikovia značky sa majú na čo tešiť. Keďže už Nord 2 bol skvelým telefónom, tak Nord 4 určite nesklame. O konečnom úspechu samozrejme rozhodne aj vhodne zvolená cenovka.

Zdroj: GizChina, MaxJambor

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.