Nástupca modelu Nord 2 je konečne tu.

OnePlus Nord 3 patrí medzi najočakávanejšie zariadenia strednej triedy. Hoci na tento telefón fanúšikovia značky OnePlus čakali dlhé dva roky, tak sa zdá, že ich čakanie sa vyplatilo. OnePlus totiž 5. júla predstavilo výkonné a cenovo dostupné zariadenie. Nord 3 má okrem toho aj moderný dizajn a veľmi dobrú výbavu.

Séria Nord nesie odkaz spoločnosti OnePlus zo začiatku jej pôsobenia. Ide teda o sériu, ktorá prináša cenovo dostupné zariadenia so zaujímavými funkciami a vysokým výkonom. Takým predstaviteľom je aj model starší Nord 2, ktorý sme si v redakcii veľmi obľúbili. Teraz však OnePlus uvádza nástupcu, ktorý pokračuje presne tam, kde model Nord 2 skončil.

OnePlus Nord 3Zdroj: OnePlus
OnePlus Nord 3

Dobrou správou pre fanúšikov značky je, že Nord 3 bude dostupný vo väčšine európskych krajín vrátane Slovenska. Aj preto očakávame, že čoskoro sa objaví vo voľnom predaji a aj v ponuke slovenských operátorov niekedy od 12. júla za nasledovné ceny: model 8 GB/128 GB za 449 eur a model 16 GB RAM a 256 GB úložisko za 499 eur (táto cena bude platiť iba do konca júla, neskôr sa zvýši na 549 eur).

OnePlus Nord 3 je vybavený 6,74-palcovým plochým AMOLED displejom so 120 Hz obnovovacou frekvenciou a rozlíšením 2772 × 1240 pixelov. Maximálny jas je na úrovni 1450 nitov. Vo výbave sa nachádza 50 Mpx hlavný fotoaparát so senzorom Sony IMX890, ktorý bol použitý už pri modeli OnePlus 11. OnePlus Nord 3 je poháňaný výkonnou čipovou sadou Dimensity 9000. Batériu s kapacitou 5000 mAh je možné káblovo nabíjať 80 W. Smartfón má nainštalovaný Android 13.

OnePlus Nord 3Zdroj: OnePlus
OnePlus Nord 3

Vo výbave OnePlus Nord 3 sa nachádza 8 GB RAM v kombinácii so 128 GB úložiskom, alebo 16 GB RAM v kombinácii s 256 GB úložiskom. Telefón je k dispozícii vo farbách Misty Green a Tempest Gray, pričom na zadnej strane sa nachádza ochranné sklo Gorilla Glass 5 a na prednej strane sklo Dragontrail Glass. Dobrou správu takisto je návrat voliča upozornení, ktorý sa nachádza na boku zariadenia. 

Pokiaľ sa detailne pozrieme na zostavu fotoaparátov, tak v telefóne Nord 3 nájdeme tri zadné fotoaparáty: 50 Mpx hlavný fotoaparát s OIS a senzorom Sony IMX890, 8 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 2 Mpx makro fotoaparát. Selfie fotoaparát má 16 Mpx. Smartfón dokáže natáčať video v rozlíšení 4K pri 60 fps. 

OnePlus Nord 3Zdroj: OnePlus
OnePlus Nord 3

Do výbavy sa samozrejme dostalo aj NFC pre pohodlné platenie prostredníctvom Peňaženky Google, avšak veľa používateľov možno poteší aj infračervený port na ovládanie podporovanej techniky. OnePlus pre Nord 3 zabezpečí tri hlavné aktualizácie systému Android a štyri roky bezpečnostných aktualizácií.

Vydaním modelu OnePlus Nord 3 si čínska spoločnosť výrazne posilní svoju pozíciu na trhu s telefónmi strednej triedy. 

OnePlus Nord 3Zdroj: OnePlus
OnePlus Nord 3

Zdroj: OnePlus

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.