Predstavenie sa očakáva v najbližších týždňoch.

Sériu Nord je možné považovať za nositeľa odkazu generácie telefónov spoločnosti OnePlus, ktoré boli označované ako Flagship Killer. Zároveň obsahuje viaceré zaujímavé modely, ktoré pokrývajú veľmi široké cenové spektrum a dokážu osloviť veľa používateľov. Prvým výrazným modelom tejto série sa stal OnePlus Nord 2, ktorý sa do našich technologických sŕdc zapísal veľkými písmenami. 

V marci tohto roka sa začali objavovať prvé informácie o modeli OnePlus Nord 4, ktorý bude nástupcom modelu OnePlus Nord 3. Toto zariadenie bolo na trh uvedené v júli 2023, avšak medzičasom spoločnosť stihla predstaviť smartfón OnePlus Ace 3V, ktorý je vraj čínskou verziou na globálny trh smerujúceho OnePlus Nord 4. Portál GSMArena aktuálne informuje o možnom dátume uvedenia modelu Nord 4, ktorý by mal byť niekedy medzi 15. až 21. júlom.

OnePlus ACE 3V / Nord 4Zdroj: Max Jambor
OnePlus ACE 3V / Nord 4

Ak sa tieto predpoklady potvrdia, tak Nord 4 bude predstavený po roku takmer na deň presne ako bol model Nord 3. Zároveň sa očakáva, že výbava tohto telefónu bude identická ako pri modeli Ace 3V. To znamená, že Nord 4 by mal do svojej výbavy dostať najvýkonnejšiu čipovú sadu strednej triedy od Qualcommu, ktorou je Snapdragon 7+ Gen 3 s maximálnou taktovacou frekvenciou 2,8 GHz.

Očakáva sa, že OnePlus aj pri modeli Nord 4 použije 6,74-palcový AMOLED displej s rozlíšením 1240×2772 pixelov a obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Rozhodne zaujímavým je aj maximálny jas na úrovni 2 150 nitov, ako aj jednotlivé pamäťové verzie s 12/16 GB RAM a 256/512 GB úložného priestoru.

Hlavný fotoaparát Nord 4 by mal mať rozlíšenie 50 Mpx a 26 mm objektív s OIS, 8 Mpx Ultrawide, 16 Mpx selfie fotoaparát a 5 500 mAh batériu s podporou 100 W káblového nabíjania. Po softvérovej stránke určite nebude chýbať Android 14 s OxygenOS 14, vrátane skvelého používateľského zážitku.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.