Do predstavenia novinky zostáva iba pár dní.

Spoločnosť už tento rok stihla predstaviť vlajkový model OnePlus 10 Pro, pričom tento štvrtok bude na trh uvedený aj jeden model zo série lacnejších zariadení. To znamená, že už 17. februára bude na trh uvedený model zo série Nord CE, čiže Nord Core Edition.

Portál AndroidAuthority zverejnil niekoľko oficiálnych parametrov. K nim sa však tentokrát pridal aj oficiálny dizajn zadnej strany zariadenie. Už v predchádzajúcom článku sme sa domnievali, že ani na tomto zariadení sa nebude nachádzať tradičný mechanický volič zvukových režimov, čo sa nám teraz potvrdilo. Tento prvok je použitý až od úrovne zariadení, v ktorej sa nachádza napríklad OnePlus Nord 2.

Tak, ako sme predpokladali aj skôr, dizajn fotoaparátov je prepožičaný z Oppo Find X3 Pro a zatiaľ nevydaného modelu Oppo Find X5 Pro. Ide teda o jasné smerovanie spolupráce OnePlus + Oppo, ktoré je definované označením „OnePlus 2.0„.

Už model Nord 2 prišiel vo výraznej modrej farbe. V tomto trende bude pokračovať aj OnePlus Nord CE 2 a bude na trh uvedený vo výraznej a žiarivej farbe Bahama Blue. Okrem tejto farby bude Nord CE 2 dostupný aj v šedej farbe Grey Mirror.

Technické parametre OnePlus Nord CE 2

OnePlus tentokrát okrem dizajnu zadnej strany zariadenia zverejnil aj niekoľko ďalších technických parametrov. Podľa očakávaní sa bude aj v tomto modeli nachádzať batéria s kapacitou 4 500 mAh a podporou 65 W káblového nabíjania. Oproti predchodcovi tak ide o skutočne významné zlepšenie. 

Okrem týchto parametrov OnePlus potvrdzuje, že model Nord CE 2 bude podporovať aj microSD karty až do 1 TB. Okrem tejto hodnoty sme sa nedozvedeli kapacitu vnútornej pamäte. Stávkou na istotou však môžu byť hodnoty 128 a 256 GB.

Viac o tomto smartfóne sa dozvieme už 17. februára. Veríme, že aj tento model bude dostupný pre náš trh rovnako, ako jeho predchodca.

Zdroj: AndroidAuthority

Titulný obrázok: OnePlus Nord 2

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.