OnePlus pripravuje dve novinky, čoskoro ich ukáže.

Utorok 4. apríla 2023 bude pre fanúšikov značky OnePlus celkom významný deň. Výrobca vtedy totiž plánuje predstaviť dve novinky, telefón OnePlus Nord CE 3 Lite a slúchadlá Nord Buds 2.

Nedá sa pritom povedať, že špecifikácie a dizajn týchto dvoch nových zariadení sú nejako prísne stráženým tajomstvom výrobcu. Práve naopak, v nedávnej minulosti sa už o nich objavili nejaké úniky a teraz nasledovali ďalšie.

Začnime najprv telefónom, ktorý bude podľa zdroja na Twitteri s nickom SnoopyTech pravdepodobne vyrobený z plastu. Príde vraj v dvoch farebných verziách, klasickej čiernej a výraznejšej limetkovo zelenej.

OnePlus Nord CE 3 Lite bude vybavený 6,72-palcovým displejom s rozlíšením FullHD+ (2400 x 1080 bodov) a obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Telefón bude poháňať čipset Snapdragon 695 s 8 GB pamäte RAM, ako aj 128 GB úložiskom so slotom na pamäťovú kartu.

Batériu s kapacitou 5000mAh bude možné nabíjať 67 wattmi. Na zadnej strane telefónu sa bude nachádzať 108-megapixelový hlavný fotoaparát (clona f/1,7). Ďalšie dva objektívy sú prakticky zbytočné a len do počtu: dvojmegapixelová hĺbková kamera (clona f/2,4) a rovnako dvojmegapixelová makro kamera (clona f/2,4). Na prednej strane sa bude nachádzať 16-megapixelový fotoaparát (clona f/2,4).

V zariadení bude predinštalovaný operačný systém Android 13 spolu s nadstavbou OxygenOS 13.1. OnePlus Nord CE 3 Lite by mal dostať dve hlavné aktualizácie systému Android a tri roky bezpečnostných aktualizácií. Nie je to veľa, ale ide o telefón strednej triedy, ktorý by sa mal v Európe predávať za 329 eur.

OnePlus Nord Buds 2.Zdroj: Twitter.com/Mukul Sharma

Druhý únik pochádza od iného twitterovského zdroja, ktorým je Mukul Sharma. Slúchadlá OnePlus Nord Buds 2 podľa jeho informácií prídu v čiernej a bielej farebnej verzii, pričom oficiálne sa budú nazývať „ThunderGray“ a „LightningWhite„.

Dizajnovo vyzerajú veľmi podobne ako slúchadlá OnePlus Nord Buds prvej generácie. Na prvý pohľad nevidno žiadny rozdiel, ale nejaké vylepšenia sa určite budú týkať špecifikácií.

Podľa dostupných informácií budú slúchadlá ponúkaťaktívne potlačenie hluku(ANC) do 25 dB. Budú tiež obsahovať 12,4 mm dynamické titánové meniče, čo spoločnosť OnePlus aj oficiálne potvrdila.

Výdrže batérie má byť 36 hodín, ale v tom je zarátané aj dobíjanie z puzdra. Slúchadlá ponúknu stupeň odolnosti voči vode IP55 a štyri mikrofóny.

Zdroj: Twitter.com (1), Twitter.com (2)

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.