S bohatou funkčnou výbavou, založenou na spätnej väzbe od komunity, nový rad OnePlus Nord N prináša viac za menej.

Spoločnosť OnePlus dnes uviedla na trh dva nové smartfóny radu OnePlus Nord a rozšírila tak prémiové zážitky zo smartfónov spoločnosti. Séria OnePlus Nord N nadväzuje na roky inovácií OnePlus a prináša rovnako rýchly a plynulý používateľský zážitok.

Nová séria poskytuje pohlcujúce zážitky zo sledovania, dlhotrvajúcu výdrž batérie, nastavenie viacerých kamier a softvér na úrovni vlajkovej lode v systéme OxygenOS.

OnePlus Nord N10 5G: Najprístupnejší zážitok z 5G

OnePlus Nord N10 5G prináša výkon 5G s plynulým 90 Hz displejom, technológiou Warp Charge a vysoko kvalitným štvornásobným fotoaparátom. Smartfón disponuje 6 GB RAM a 128 GB úložiskom, ktoré je možné rozšíriť až na 512 GB.

Novinka sa vyznačuje rýchlym a plynulým zobrazením na 6,49-palcovom FHD+ displeji s obnovovacou frekvenciou 90 Hz. Či už hráte hry alebo sledujete videá, plynulé zobrazenie a duálne reproduktory zabezpečia skvelý zážitok. Warp Charge od OnePlus je jednou z popredných technológií rýchleho nabíjania, ktorá je teraz dostupná pre ešte viac používateľov. Zariadenie podporuje Warp Charge 30T s batériou 4300mAh.

Cieľom OnePlus Nord N10 5G je sprístupniť 5G konektivitu novej generácie ďalším používateľom vďaka čipsetu Qualcomm Snapdragon 690.

Zostava štyroch objektívov disponuje hlavným 64 Mpx a 119-stupňovým ultraširokouhlým fotoaparátom spolu s vyhradenými makro a monochromatickými objektívmi. NA prednej strane zariadenia sa nachádza 16 Mpx fotoaparát pre selfie alebo videohovory.

OnePlus Nord N10

Zdroj: OnePlus

OnePlus Nord N100: Určený na zábavu s cenou, ktorá vyhovuje všetkým

Novinka disponuje veľkým displejom, veľkou batériou a veľkým úložiskom za prijateľnú cenu. Je vybavená 6,52-palcovým displejom a výkonnými duálnymi stereo reproduktormi. Pre dlhú výdrž batérie je OnePlus Nord N100 napájaný batériou s kapacitou 5 000 mAh a podporuje rýchle nabíjanie 18 W.

Pokiaľ ide o výkon, OnePlus Nord N100 prichádza so 4 GB RAM a 64 GB úložiskom. O dostatočný výkon sa postará čipset Qualcomm Snapdragon 460. Rozšíriteľné úložisko je voliteľné prostredníctvom slotu na kartu MicroSD. Fotoaparát Nord N100 sa dodáva s hlavným fotoaparátom s rozlíšením 13 Mpx, bokeh objektívom, ktorý pomáha vytvárať portrétne fotografie, a makroobjektívom pre dynamický zážitok z fotografovania.

OnePlus Nord N10 5G aj OnePlus Nord N100 majú predinštalovaný OxygenOS 10.5. Systém ponúka funkcie ako Dark Mode, Zen Mode a celú sadu možností prispôsobenia, ktoré umožňujú používateľom vylepšiť všetko od tvarov ikon po animácie odtlačkov prstov. OxygenOS je navrhnutý ako rýchly a plynulý systém a má takmer 300 výkonných softvérových optimalizácií, ktoré poskytujú dokonalý zážitok.

OnePlus Nord N100

Zdroj: OnePlus

Cena a dostupnosť

OnePlus Nord N10 5G a OnePlus Nord N100 sa na Slovensku budú predávať za 179 eur za model N100 a 329 eur za model N10 5G. Obe novinky budú dostupné ako vo voľnom predaji, tak aj u vybraných slovenských operátorov.

Zdroj: OnePlus

Prečítajte si aj:

OnePlus 8T: Smartfón s rýchlym nabíjaním

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.