Spoločnosť uvedie tohto zástupcu strednej triedy spolu s vlajkovou loďou už 14. októbra. 

Rovnako sú dostupné aj informácie, že tento telefón sa na čínsky trh dostane o deň neskôr. OnePlus dnes zverejnil promo ktoré naznačuje, že nový zástupca série OnePlus Nord sa objaví na rovnakej udalosti ako očakávaný model OnePlus 8T. Niektoré zdroje tvrdia, že novým členom tejto série bude OnePlus Nord N10 5G. Je však zaujímavé, že aj napriek tomu, že ide o 5G smartfón, svoju pozíciu zaujme v nižšej kategórii ako pôvodný OnePlus Nord.

OnePlus Nord N10 5G dostane do svojej výbavy 6,49-palcový FHD+ displej s obnovovacou frekvenciou 90 Hz. O výkon sa bude starať prvý 5G čipset série 6 od Qualcommu, Snapdragon 690. Zariadenie by malo byť vybavené hlavným fotoaparátom s rozlíšením 64 Mpx + 8 Mpx ultraširokouhlým + dvomi 2 Mpx fotoaparátmi.

OnePlus Nord 5G Promo

Zdroj: GizChina

Čipset série Snapdragon 6 je prvým zo série, ktorý podporuje obnovovaciu frekvenciu až 120 Hz. Podporuje tiež HDR10, HDR10+ s 10-bitovými farebnými displejmi a farebným gamutom Rec2020. Medzi ďalšiu výbavu patrí zvukový kodek Qualcomm Aqstic a Quick Charge 4.0+. Nový Snapdragon 690 je vyrobený pomocou 8nm LLP procesu spoločnosti Samsung.

Cena OnePlus Nord N10 5G by sa mala pohybovať na úrovni do 400 dolárov.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

6× najlepšie smartfóny do 550 EUR (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.