Globálna dostupnosť tabletu je zatiaľ otázna.

Spoločnosť OnePlus pred pár dňami oznámila, že 27. júna v Číne predstaví popri smartfóne OnePlus Ace 3 Pro a slúchadlách OnePlus Buds 3 aj nový tablet, ktorý doplní existujúce modely OnePlus Pad a Oneplus Pad Go. Nesmieme však zabudnúť ani na inovované inteligentné hodinky OnePlus Watch 2. Tablet OnePlus Pad Pro sa teraz však oficiálne stal najvýkonnejším tabletom v portfóliu spoločnosti, pričom svojím výkonom vytvára mimoriadne schopnú konkurenciu aj pre ďalšie najvýkonnejšie tablety na trhu. 

Aj tento model má displej s netradičným pomerom strán, ktorý ako prvý priniesol práve starší súrodenec OnePlus Pad, ale aj model Go. Pomer strán 12,1-palcového displeja je teda aj pri modeli Pro 7 : 5. Práve tento pomer strán robí z tabletov spoločnosti OnePlus “exotické” zariadenia, ktoré sa vďaka nemu veľmi dobre používajú. LCD displej má 3K rozlíšenie a obnovovaciu frekvenciu 144 Hz.

OnePlus Pad Pro tabletZdroj: OnePlus
OnePlus Pad Pro tablet

OnePlus Pad Pro má vo svojej výbave aktuálny vlajkový čipset spoločnosti Qualcomm s označením Snapdragon 8 Gen 3. Hmotnosť novinky je pri hrúbke 6,49 mm celkom príjemných 584 gramov. Keďže tablet OnePlus Pad Pro bol zatiaľ uvedený iba na čínsky trh, tak ma nainštalované rozhranie Color OS spolu s Androidom 14.

Spoločnosť pre tento model pripravila aj viaceré špeciálne funkcie, medzi ktorými nechýba zdieľanie hotspotu jedným kliknutím a zdieľanie komunikácie. Spoločnosť tiež ponúka dotykové pero Smart Stylus Pro. Údajne ponúka zážitok z písania, akoby ste písali perom na papier.

OnePlus Pad Pro tabletZdroj: OnePlus
OnePlus Pad Pro tablet

Aktuálne nie sú známe žiadne ďalšie detaily o modeli OnePlus Pad Pro, ako je napríklad kapacita batérie, rýchlosť nabíjania alebo rozlíšenie fotoaparátov, avšak neboli zverejnené ani dôležité informácie o globálnej dostupnosti. Na základe doterajších skúseností je však možné, že OnePlus Pad Pro bude čoskoro dostupný aj na globálnom trhu.

OnePlus Pad Pro štartuje na cene 2 799 juanov, čo je v prepočte približne 360 eur. Ak sa tento tablet dostane do Európy, tak jeho cena sa môže pokojne vyšplhať až na 499 eur, čo je štartovacia cena modelu OnePlus Pad

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.