Aktuálne vlajkové lode OnePlus boli vyradené z Geekbench.

Zaujímavé je predovšetkým to, že spoločnosť nakoniec umelo neovplyvnila výsledky syntetických testov, ale naopak, zaviedla mechanizmus na zníženie výkonu. Ukázalo sa, že pri práci s množstvom aplikácií sa OnePlus 9 Pro správa čudne a nepodáva očakávaný výkon. Pri ich spustení sa vysoko výkonné jadro Cortex-X1 nezapne a celé zaťaženie je ponechané na jadrá Cortex-A55.

Vyhlásenie spoločnosti OnePlus

Našou najvyššou prioritou je poskytovanie vynikajúcej používateľskej skúsenosti s našimi produktmi; čiastočne založené na rýchlom jednaní podľa používateľskej spätnej väzby. Po uvedení OnePlus 9 a 9 Pro v marci; niektorí používatelia mali požiadavky, aby sme zlepšili životnosť batérie a správu tepla. Na základe tejto spätnej väzby pracoval náš tím pre výskum a vývoj v posledných niekoľkých mesiacoch na optimalizácii výkonu zariadení pri používaní mnohých najpopulárnejších aplikácií vrátane prehliadača Chrome, a to tak, aby vyhovovali požiadavkám procesora na čo najprimeranejší výkon.

To pomohlo zabezpečiť plynulý zážitok pri znížení spotreby energie. Aj keď to môže mať vplyv na výkon zariadení v niektorých porovnávacích aplikáciách; vždy sa zameriavame na to, aby sme zlepšili výkon zariadenia pre našich používateľov.

Na základe tohto vyhlásenia môžeme konštatovať, že zmeny v činnosti čipov boli vykonané na žiadosť používateľov, ktorý sa vyslovil za zlepšenie situácie v oblasti prehrievania a spotreby energie.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

OnePlus 9 Pro: Neskutočná vlajková loď (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.