Náznaky tejto snahy sme si všimli už pri testovaní modelu Nord 2.

Spoločnosť si svoju povesť vybudovala na zariadeniach, ktoré boli v čase uvedenia poriadne výkonné, avšak ich ceny boli nízke. K tejto stratégii sa OnePlus údajne chystá opäť vrátiť.

Najnovšie správy z portálu PhoneArena naznačujú, že OnePlus sa možno opäť vráti ku svojim tradičným „zabijakom vlajkových lodí„. Toto tvrdenie je podporené aj leakerom DigitalChatStation, ktorý uviedol, že OnePlus pracuje na cenovo dostupnej sérii telefónov zameranej na vysoký výkon a hranie hier. V porovnaní so skutočnými vlajkovými loďami sa však vo výbave opäť udejú kompromisy, aby sa cena znížila na požadovanú úroveň.

Model OnePlus 3T bol jedným z posledných zabijakov vlajkových lodí

Cena týchto zariadení by sa mala pritom pohybovať v cenovom rozpätí 2 000 a 3 000 juanov, čo je v prepočte približne 315 až 473 dolárov. Je pritom vysoko pravdepodobné, že v Európe bude táto cena o niečo vyššia. 

Zdroj ďalej tvrdí, že títo “zabijaci vlajkových lodí” môžu mať vo výbave rovný displej a vlajkový čipset. Zatiaľ však nie je známe, aký typ sa použije, keďže OnePlus spolupracuje so spoločnosťami MediaTek a aj Qualcomm.

Dokonca teraz nie je ani známe, kedy by sa mali tieto cenovo dostupné herné smartfóny objaviť na trhu. Pokiaľ zvážime aj možnosť, že by sa dostali aj mimo Čínu, môže to znamenať skutočný návrat „zabijakov vlajkových lodí„, ktorými sa spoločnosť OnePlus v minulosti preslávila.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.