Funkcia je dostupná bezplatne.

Internetový prehliadač Opera ponúka novú funkciu, ktorá možnože poteší viacerých používateľov. Súčasťou novej vývojárskej verzie prehliadača je integrovaná VPN sieť. Funkciu stačí aktivovať prepnutím jedného nastavenia a razom surfujete prostredníctvom šifrovaného pripojenia.

Preview verzia aktuálne ponúka VPN pripojenia v Kanade, Nemecku a Amerike, ďalšie lokality by mali pribudnúť neskôr. Poteší, že VPN môžete používať bezplatne. Dostupnosť tejto funkcie pre verejnú verziu prehliadača nepoznáme, predpokladáme však, že pribudne v niektorej z najbližších aktualizácii. V prípade záujmu si môžete stiahnuť vývojársku verziu z oficiálneho webu a vyskúšať funkciu už dnes.

Po zapnutí funkcie VPN sa vám zobrazí nová ikona

Po zapnutí funkcie VPN sa vám zobrazí nová ikona. Netflix však touto VPN neoklamete, video vám neprehrá

Prínos VPN spočíva v tom, že si môžete lepšie chrániť svoje súkromie na internete. Pomocou VPN sietí môžete taktiež pristupovať k obsahu, ktorý nie je vo vašej krajine dostupný. Prevádzkovatelia multimediálnych služieb však niektoré VPN pripojenia dokážu rozpoznať a blokujú ich. Týka sa to aj služby Netflix, tú si pomocou zabudovanej VPN-ky nepozriete.

Opera poskytuje VPN pripojenie prostredníctvom služby SurfEasy, ktorú minulý rok kúpila. VPN je aktuálne dostupné zadarmo a bez obmedzení, ako sme však spomenuli, v rámci väčšiny video služieb ho nevyužijete. Funkcia však prináša iné výhody, najmä z hľadiska anonymnejšieho surfovania internetom.

VPN môžete aktivovať v nastaveniach

VPN môžete aktivovať v nastaveniach

Zdroj: Engadget

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit