Budete potrebovať špeciálne príslušenstvo a verziu systému, ktorá je určená pre testerov.

Microsoft oznámil, že do systému Windows 10 zabudoval podporu ovládania pohľadom a túto funkciu sprístupnil používateľom, ktorí odoberajú aktualizácie testovacej verzie systému, tzv. Windows Insider. Okrem preview verzie operačného systému však budete potrebovať aj kompatibilné zariadenie značky Tobii, ktoré sleduje vaše oči a ich pohyb premieňa na ovládanie (neviditeľného) kurzora myši.

Technológia Eye Control sa aktuálne nachádza v štádiu beta verzie a funguje so zariadením Tobii Eye Tracker 4C. Ovládanie pohľadom umožňuje okrem iného navigáciu v operačnom systéme, ale aj písanie textu. Nová funkcia by mala byť časom dostupná pre každého a je zrejmé, že sa jej potešia najmä používatelia so zdravotným postihnutím, ktorí nemôžu pohodlne ovládať počítač pomocou klávesnice a myši.

Pokiaľ máte všetky potrebné komponenty, podrobné informácie o tom, ako novú funkciu vyskúšať, nájdete na webe spoločnosti Tobii a na oficiálnom Windows blogu.

Zdroj: Microsoft, Tobii

Partnerom rubriky e-Zdravie je mobilná aplikácia Dôvera. Pre viac informácií kliknite sem.

Prečítajte si aj:

Fall Creators Update je ďalšia veľká aktualizácia pre Windows 10. Bude dostupná na jeseň

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit