Údajne pôjde o skutočnú extraligu, až na ten dizajn.

Každý rok môžeme byť v oblasti mobilnej fotografie svedkami obrovského pokroku. To, čo sme mali možnosť vidieť pred pár rokmi vo vlajkovom segmente, tak dnes hravo zvládne stredná trieda, prípadne tieto hranice posúva ďalej. Zdá sa, že v tomto trende budú výrobcovia pokračovať aj tento rok. Očakáva sa, že na trhu sa objaví niekoľko zaujímavých telefónov s veľmi dobre vybavenými fotoaparátmi. Medzi tieto „fotomobily“ má údajne patriť aj Oppo Find X6 Pro.

Nová várka uniknutých fotografií nám prezrádza, že tento telefón bude vybavený obrovským modulom s viacerými objektívmi, čo sme mohli vidieť už pred pár dňami. Táto zostava má údajne obsahovať aj logo Hasselblad. Keďže ide o prototyp, tak na telefóne sa zatiaľ nenachádza. 

Oppo Find X6 ProZdroj: GizChina
Oppo Find X6 Pro

Zaujímavé je to hlavne v oblasti hlavného fotoaparátu, ktorý má obsahovať 1-palcový senzor Sony IMX890 s rozlíšením 50 Mpx a objektív so svetelnosťou f/1.8. Spracovanie obrazu bude mať na starosti čip Marisilicon X. K hlavnému fotoaparátu sa má údajne pridať 50 Mpx fotoaparát s 3× optickým priblížením a fotoaparát so širokouhlým objektívom. Ruku na srdce, dizajn zostavy fotoaparátov je skutočne netradičný, až škaredý. Ani hrúbka telefónu v tomto mieste nie je ideálna. Tá je totiž až 9,2 milimetra. 

Oppo Find X6 ProZdroj: GizChina
Oppo Find X6 Pro

Keďže rovnaké fotografie sa na internete objavili už dávnejšie, to naznačuje, že v Oppo sú s dizajnom modelu Find X6 Pro pravdepodobne definitívne hotoví. Zástupcovia spoločnosti sa však ani teraz k dizajnu oficiálne nevyjadrili.

Nie je dokonca vylúčené, že modely série Find X6 budú predstavené počas MWC 2023 v Barcelone, kde nebude chýbať ani naša redakcia.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.